Stadsgewest organiseert voor 18e keer fietsactie Op de fiets werkt beter!

‘Is het bewolkt? Heb je niet de juiste kleding aan? Weg met die smoesjes, ga toch fietsen!’. Het Stadsgewest Haaglanden kondigt een nieuwe fietsactie aan. ‘We promoten dit jaar voor de 18e keer woon-werkverkeer op de fiets met onze actie ‘Op de fiets werkt beter’. Deelnemers fietsen samen geld bij elkaar voor het goede doel’, zegt Gina Lunenburg. De fietsactie loopt van 1 mei tot en met 31 oktober.

Geen smoesjes meer: laat de auto een keer staan. Wie regelmatig fietst, is net zo fit als een vijf jaar jongere collega. Het is niet alleen goed voor de gezondheid en het milieu, maar ook voor de portemonnee. ‘Fietsen is dus de juiste keuze’, ligt Gina toe. ‘Met het motto “Ga toch fietsen!” prikken we vrolijk een hoop anti-fietssmoezen lek.’ Iedereen kan met de actie meedoen, of je nu alleen wilt inschrijven of met veel collega’s.

Inschrijven kan simpel online op www.opdefietswerktbeter.nl. Op deze website of op de speciale app die je daar kunt downloaden, registreren deelnemers hoeveel kilometer ze van en naar hun werk fietsen. Per 100.000 gefietste kilometers naar het werk doneert het Stadsgewest Haaglanden 600 euro aan het goede doel. Gina: ‘Vorig jaar fietsten we 13.415,35 euro bij elkaar! Dit jaar kunnen deelnemers kiezen of ze fietsen voor Mappa Mondo Haaglanden of Heifer. Mappa Mondo Haaglanden (Rijswijk) biedt woon- en logeerzorg aan kinderen met een levensbedreigende ziekte, en Heifer leidt vrouwen in Ethiopië op in de landbouw en veehouderij.’

Wie zijn medewerkers of collega’s wil motiveren, kan via www.promotiefietsactie.nl posters en flyers bestellen en bijvoorbeeld campagneteksten downloaden. De deelnemers kunnen zich online door het Stadsgewest Haaglanden laten coachen. Op de social mediakanalen (Twitter en Facebook) van de actie komen dagelijks leuke tips, interviews, vragen en weetjes langs.

Meedoen? Kijk op www.opdefietswerktbeter.nl

Facebook Facebook.com/opdefietswerktbeter

Twitter @odfwb

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: The Environment Agency (UK)