Opening fietspaden Kinderdijk

Vrijdagmiddag 4 november heeft gedeputeerde Ingrid de Bondt van de provincie Zuid-Holland samen met de wethouders Peter Verheij (gemeente Alblasserdam ), André Hoogendoorn (gemeente Nieuw-Lekkerland) en bestuurslid Teus Kool (Waterschap Rivierenland) drie nieuwe fietspaden geopend in het molenrijke Kinderdijk.

De heren Verheij, Hoogendoorn en Kool fietsten – samen met schoolkinderen van basisschool De Wegwijzer en Schakel uit Nieuw-Lekkerland én met bewoners van Alblasserdam – voor het eerst over de nieuwe fietspaden. Gedeputeerde Ingrid de Bondt, burgemeester Rinus Houtman van Nieuw-Lekkerland en tientallen geïnteresseerden wachtten de fietsers op op het terrein van IHC in Nieuw-Lekkerland. Met een regen van confetti werden vervolgens de fietspaden officieel geopend.

"Op deze nieuwe fietspaden kun je comfortabel en veilig van huis naar school of werk fietsen, maar natuurlijk ook het cultuurlandschap van Kinderdijk ontdekken", aldus Ingrid de Bondt. De drie nieuwe fietspaden zijn:

– Fietspad F336.1 tussen Alblasserdam en het veer van Kinderdijk (3.3 kilometer)

– Fietspad F268.1 tussen Nieuw-Lekkerland en het veer van Kinderdijk (0.8 km)

– Fietspad F344.0 tussen Streefkerk en Nieuw-Lekkerland (2.4 kilometer)

Themajaar ‘Leve de Molens!’

Na de opening van de fietspaden konden alle genodigden een bezoek brengen aan de themabus ‘Leve de Molens!’ en Werelderfgoed Kinderdijk. Met het themajaar Leve de Molens! wil de provincie zoveel mogelijk mensen in aanraking brengen met de molens om de bewustwording en het draagvlak voor het behoud en ontwikkeling van het cultureel erfgoed te bevorderen. Om dit te bereiken zet de provincie onder andere in op het toeristisch ontsluiten van de molens in Zuid-Holland en Kinderdijk in het bijzonder. Met de realisatie van de fietspaden is Zuid-Holland een prachtige veilige recreatieve route rondom Kinderdijk rijker.

Samenwerking

Voor de realisatie van de fietspaden is succesvol samengewerkt. De provincie Zuid-Holland was verantwoordelijk voor de financiering van de nieuwe fietspaden. De fietspaden zijn aangelegd door de gemeenten Alblasserdam, Nieuw-Lekkerland en het Waterschap Rivierenland.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Provincie Zuid-Holland