ProRail maakt ruimte op station Wijchen

Reizigers op station Wijchen die richting Nijmegen reizen hebben een eigen perron gekregen. ProRail deelde daarom vanochtend tompouces uit ter ere van de opening van een tweede perron. Dit perron komt tegemoet aan de gegroeide hoeveelheid reizigers.

Tijdens de ochtendspits deelden regiodirecteur Jan Mulder samen met de Wijchense wethouder Engels de tompoucen uit. Wethouder Engels: "De gemeente is erg blij met dit nieuwe perron. De reizigers kunnen nu in alle rust en ruimte op de trein wachten".

Het oude perron wordt vanaf nu enkel nog gebruikt door de treinen in de richting Oss. Langs het nieuwe perron zullen de treinen in de richting van Nijmegen stoppen. In verband met de aanleg van het nieuwe perron zijn enkele fietsklemmen van de zuidkant naar de noordkant van het station verplaatst.

ProRail zorgt voor 7002 kilometer spoor en beheert 389 stations. Over het spoor rijden dagelijks 5500 reizigerstreinen met bijna 1,2 miljoen reizigers en rijden er ruim 350 treinen met een gezamenlijke vracht van 110.000 ton goederen. Daarmee is het Nederlandse spoorwegnet een van de drukste van Europa. Er zijn 13 verkeersleidingsposten die het treinverkeer in Nederland aansturen. Bij ProRail werken 4000 mensen.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ProRail