ProRail verbetert fietsenstalling Arnhem Zuid

ProRail is gestart met de uitbreiding van de onbewaakte fietsenstalling bij station Arnhem Zuid. Oude fietsenrekken verdwijnen en maken plaats voor ruim 550 nieuwe fietsplaatsen. De uitbreiding is onderdeel van het landelijk programma ‘Ruimte voor de fiets’ en wordt mede gefinancierd door Stadsregio Arnhem Nijmegen. Het werk duurt een aantal weken.

De nieuwe fietsklemmen hebben onderling voldoende ruimte zodat ook fietsen met bijvoorbeeld fietstassen of een breed stuur goed gestald kunnen worden. Verder zijn de rekken voorzien van aanbindmogelijkheden voor kabel- of beugelsloten.

Ruimte voor de Fiets

Gemiddeld pakt ruim veertig procent van de reizigers de fiets naar het station. Om de reis van deur tot deur gemakkelijker en comfortabeler te maken verbetert ProRail fietsenstallingen en lost fietsparkeerproblemen op bij stations, door vervanging en uitbreiding van bestaande stallingen en door nieuwbouw. Sinds 1999 zijn er landelijk ruim 250.000 fietsplaatsen nieuw gebouwd en gemoderniseerd op bijna 400 stations. Het totaal aantal stallingsplaatsen bij stations is nu zo’n 360.000 en groeit de komende jaren naar ruim 400.000.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ProRail