Met halfvolle strippenkaart korting op Brabantse attracties

Met het spuiten van een zogeheten ‘green graffity’ heeft Ruud van Heugten, gedeputeerde Mobiliteit, vanmiddag op het busstation in Den Bosch het startsein gegeven aan de Brabantse strippenkaartactie. In deze actie kunnen Brabanders hun oude, deels gebruikte strippenkaarten inleveren tegen aantrekkelijke kortingen op tal van attracties in Brabant, zoals Beekse Bergen, Holland Casino in Eindhoven en Breda, Indoor Skydive Roosendaal, Zoo Parc Overloon, Thermen Son, VVV’s, Sportiom Den Bosch of Chassé Theater Breda. De actie is een gezamenlijk initiatief van de provincie en het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven en loopt tot en met 31 december 2011.

Ook kunnen reizigers ervoor kiezen om hun strippenkaart te schenken aan Villa Pardoes. De provincie en het SRE doneren € 2 voor elke ingeleverde strippenkaart aan dit vakantieverblijf voor ernstig zieke kinderen. Bij de verkooppunten van Arriva en Veolia Transport in Den Bosch, Veghel, Tilburg en Breda komen hiervoor speciale inleverboxen te staan.

Voor informatie over de actie en het bestellen van kortingsvouchers kunnen reizigers terecht op www.ovchipwijzer.nl.

Van strip naar chip op 3 november

De actie is bedoeld om reizigers aan te sporen een OV-chipkaart aan te vragen. Op 3 november neemt Brabant voorgoed afscheid van de strippenkaart. Vanaf dat moment kan reizen met de bus in Brabant alleen nog met de OV-chipkaart.

Bij de buschauffeur blijft overigens altijd tegen contante betaling een ritkaartje te koop. Van Heugten: “Brabant is één van de laatste provincies die overgaat van strip naar chip. Voordeel is dat de discussies in de Tweede Kamer over bijvoorbeeld techniek en fraude zijn gevoerd en dat we hebben kunnen leren van de ervaringen in andere provincies. De invoering van de OV-chipkaart in Brabant gebeurt in één keer goed.”

Websites

Het aanvragen van een persoonlijke OV-chipkaart kan via www.ov-chipkaart.nl of bij de verkooppunten van Veolia Transport, Arriva en Hermes op de busstations in Breda, Tilburg, Den Bosch, Veghel en Eindhoven. Anonieme OV-chipkaarten zijn op meer plaatsen te verkrijgen. Verkoopadressen zijn te vinden op www.ov-chipkaart.nl/adresvinder.

Om reizigers te helpen bij het kiezen van een OV-chipkaart en reisproducten is er de OV-chipwijzer (www.ovchipwijzer). Dit handige hulpmiddel geeft op basis van persoonlijke situatie en reisgedrag het voordeligste advies.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Provincie Noord-Brabant