Liane Philipsen en Riny Strik Ambassadeurs Duurzame Logistiek

Liane Philipsen (Director Logistics Wim Bosman Group) en Riny Strik (Director Business Logistics Consumer Products: Region North West van SCA Hygiene Retail Products) zijn vanochtend benoemd tot Ambassadeurs Duurzame Logistiek. Deze – persoonsgebonden – titel is geïntroduceerd door het programma Duurzame Logistiek van Connekt en geldt gedurende de looptijd van het programma. Het programma wil meer aandacht vestigen op de urgentie van en de kansen voor een duurzaam logistieke sector.

Liane Philipsen en Riny Strik worden aangesteld als Ambassadeurs voor hun inspanningen voor duurzame ontwikkelingen in de logistieke sector. Met het vertrek van voormalig (V&D) Ambassadeur Olav Vissers uit het programma, in mei 2011, kwam er een plek voor een nieuwe Ambassadeur vrij. Samen met Frans van den Boomen van MARS Nederland, Mark Haverlach van InterfaceFLOR, Tom Tillemans van H.J. Heinz B.V. en Arjen Wittekoek van de Van Gansewinkel Groep willen Philipsen en Strik aan de toenemende vraag naar promotieactiviteiten en de ontwikkeling van duurzame ontwikkeling in de logistiek voldoen.

Net als de andere vier ambassadeurs zullen Philipsen en Strik bedrijven stimuleren om deel te nemen aan het programma Duurzame Logistiek, door bijvoorbeeld koploper te worden. Koplopers zijn bedrijven die zich aan de doelstelling van het programma verbinden: een minimale reductie van 20% van hun COâ‚‚-emissie binnen een periode van 5 jaar door optimalisatie van hun logistieke processen en daarmee verbetering van ketenprestaties en winstgevendheid. Deelnemende bedrijven ontvangen de Lean and Green Award en na realisatie van het doel het Lean and Green Label.

Liane Philipsen:

“Mijn ideaal is dat de besparingsvraag niet meer aan de orde is, maar dat bedrijven automatisch voor groen kiezen. Dat kunnen we bereiken door onze klanten steeds opnieuw de langetermijnvoordelen te laten zien van een duurzame manier van vervoeren. Dan maakt onze kortetermijneconomie plaats voor een duurzamere, langetermijncyclus.”

Riny Strik:

“Mijn missie is duurzame ontwikkeling in zowel milieutechnisch als economisch opzicht. Dat bereiken we door middel van een optimale horizontale en verticale samenwerking in de logistiek. De grootste winst zit ‘m in het verminderen van de lege kilometers. Daarom moeten verladers, retailers en transporteurs hun krachten dan ook nog meer bundelen.”

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Connekt