Mr & Mrs Busverkiezing 2010

winnaars bekend op 17 september tijdens de Europese Mobiliteitsweek

De Mr & Mrs Bus-verkiezing is een initiatief van de Europese Mobiliteitsweek en ROVER en wordt ondersteund door de vervoerbedrijven HTM, Hermes, Novio, Arriva, RET, Qbuzz, Syntus, Connexxion, TCR, Veolia en GVU. Het doel van de Mr & Mrs Bus-verkiezing is om de buschauffeurs in Nederland in het zonnetje te zetten. Een goede buschauffeur kan reizigers de bus in krijgen en houden. En dat is goed voor de promotie van het openbaar vervoer.

ROVER is daarom op zoek naar goede voorbeelden van chauffeurs: stipt, klantvriendelijk, goedgehumeurd, met een prettige rijstijl. Kortom: iemand bij wie je met een prettig en veilig gevoel de bus in (en ook weer uit) stapt. We horen graag wie uw favoriete buschauffeur is en waarom. Onder het kopje “Mr & Mrs Bus” op de website www.europesemobiliteitsweek.nl is een formulier te vinden waarop reizigers hun nominatie kunnen toelichten. Op basis van de ingestuurde nominaties zal een deskundige jury onder leiding van OV-ambassadeur Jeltje van Nieuwenhoven een Mr Bus en een Mrs Bus 2010 kiezen. De winnaars van de felbegeerde titels zullen worden bekendgemaakt op vrijdag 17 september in Utrecht.

De Europese Mobiliteitsweek
De Mr & Mrs Bus-verkiezing maakt onderdeel uit van de Europese Mobiliteitsweek, die dit jaar wordt gehouden van 12 t/m 22 september 2010. Tijdens deze Week organiseren talloze decentrale overheden, bedrijven, organisaties en buurtgroepen verschillende activiteiten om diverse vormen van duurzaam vervoer te promoten en te stimuleren.

Partners van de Europese Mobiliteitsweek zijn Veilig Verkeer Nederland, reizigersvereniging ROVER, Agentschap NL, de Fietsersbond, vereniging Milieudefensie, het Klimaatverbond, stichting Natuur en Milieu, campagne Fietsen Scoort!, wandelvereniging NEMO, de Vereniging voor Gedeeld Autogebruik en Elektrisch Vervoer Nederland. De Europese Mobiliteitsweek wordt daarnaast financieel ondersteund door de ministerie s van VROM en Verkeer en Waterstaat.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ROVER