Zuid-Holland bekroont Gouden OV-idee

draadloos internet in het openbaar vervoer

De provincie Zuid-Holland heeft mensen opgeroepen om ideeën aan te leveren om het OV aantrekkelijker te maken. In de periode van 1 tot 26 maart 2010 kwamen ruim 3.500 reacties binnen. Dit aantal overtreft alle verwachtingen. Het winnende idee is op 26 maart bekend gemaakt op het Provinciehuis van Zuid-Holland.

Openbaar vervoer leeft
Met de actie richt de provincie zich vooral op jeugdige reizigers. De vraag: “Wat kunnen wij doen om jou vaker in het OV te krijgen?” maakte veel creativiteit los.

Veel inzenders geven ideeën voor een betere aansluiting van de verschillende vormen van openbaar vervoer. Ook komen ideeën ter verbetering van het comfort en de sociale veiligheid veelvuldig terug. Een aantal inzenders suggereert het aanbrengen van schermen waarop (reis)informatie en entertainment wordt aangeboden.

Het Gouden OV-Idee
Vrijdagmiddag om 16.00 uur is de prijswinnaar bekend gemaakt. Het is de heer Hans de Vries uit Oegstgeest. Zijn idee behelst het aanbieden van draadloos internet in het openbaar vervoer. De provincie bekroont het winnende idee door in overleg met de OV-bedrijven een proef te organiseren in 25 voertuigen (trein, bus en waterbus) die op de langere trajecten worden ingezet. De proef start nog dit jaar. De heer De Vries kreeg een reischeque van € 2.000 euro uit handen van Geduputeerde Asje van Dijk. Negen dagprijswinnaars kregen een ebook reader.

Alle ideeën zullen worden getoetst op haalbaarheid en besproken met de vervoerders. Ook stelt de provincie Zuid-Holland de ideeën ter beschikking aan de andere provincies.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Provincie Zuid-Holland