Start Amsterdam Cycling Capital tijdens IPTS Conference 2008

Amsterdam – Marijke Vos, wethouder gemeente Amsterdam presenteert tijdens de IPTS Conference op 2 april 2008 haar plannen voor het realiseren van duurzame mobiliteit in de hoofdstad. Om de stad leefbaar en bereikbaar te houden gaat Amsterdam zich inzetten voor het realiseren van een slimme combinatie van verschillende duurzame transportmiddelen als fiets, tram en boot, bedoeld om het huidige autoverkeer terug te dringen in de stad. Uiteraard staat de behoefte van de reiziger hierbij centraal.

Naast de lancering van Amsterdam Cycling Capital gaan topsprekers als Helle Søholt, Paul Steely White en Nicola Villa in op de wijze waarop steden als New York en Kopenhagen het mobiliteitsvraagstuk op innovatieve & duurzame wijze hebben aangepakt. Hierbij zal bestuursvoorzitter Peter Kortenhorst van Connexxion het perspectief vanuit de vervoerder toelichten.

Dag 2 van deze internationale conferentie staat geheel in het teken van de presentatie van Papers & Workshops. Op 3 april 2008 hoort de bezoeker de nieuwste intelligente oplossingen als Openbaar Vervoersbewijzen via de mobiele telefoon uitgewerkt door het Fraunhofer Institute for Transportation and Infrastructure Systems IVI, Personal Rapid Transit onderzocht door het Institute for Transport Studies in Leeds, Smart Card Technology ontwikkeld door Accenture. De Conference Director de heer Thomas Thijssen (Universiteit van Amsterdam) is erg trots op het hoge niveau van de inzendingen.

IPTS Conference vindt plaats op 2 en 3 april tijdens Intertraffic Amsterdam 2008. U vindt het volledige programma op http://www.amsterdam.intertraffic.com/intertraffic2008

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Intertraffic Amsterdam