Haven Amsterdam genomineerd als Beste Europese Haven

Amsterdam – Het gerenommeerde blad Cargonews Asia (logistiek en zeetransport) heeft de Amsterdamse haven genomineerd in de categorie beste zeehaven van Europa voor de Asia Freight Supply Chain Awards. Daarmee is de Amsterdamse haven één van drie finalisten in de categorie BEST SEAPORT . De twee andere finalisten zijn Rotterdam en Hamburg.

De verkiezing gebeurt door de belangrijkste beleidsmakers in de logistieke sector die hun voorkeur uitspreken in een verkiezingproces dat onafhankelijk wordt gecontroleerd. Eerst worden de genomineerden aangewezen en dan de winnaars. Cargonews Asia stelt dat “uw verkiezing tot finalist in de race voor deze prestigieuze prijs aangeeft dat u een leidende positie inneemt in de sector.” Het blad stelt ook dat “de Amsterdamse haven erkenning heeft gekregen voor haar uitmuntende kwaliteit.”

De containerterminal in Amsterdam heeft niet te kampen met congestieproblemen, hetgeen bijdraagt tot haar populariteit. Mede hierdoor wordt de Amsterdamse haven steeds meer het flexibele alternatief voor toonaangevende vervoerders die de vervoerstijd en vervoerskosten tussen Azië en Europese eindbestemmingen goed onder controle willen houden.

Niet alleen de Nederlandse zeehavens staan hoog aangeschreven, want Amsterdam Airport Schiphol wordt ook genomineerd als beste Europese luchthaven. Dit maakt de regio Amsterdam voor zowel nationale als internationale bedrijven een aantrekkelijke vestigingslocatie. Het genomineerd zijn voor een AFSCA houdt in dat zowel de zee- als de luchthaven bekend staat als een belangrijke speler in de industrie.

De jaarlijkse Asia Freight Supply Chian Awards (AFSCA) vindt plaats voor de 22ste keer. De winnaars van de AFSCA-prijzen worden bekendgemaakt tijdens een galafeest in het Pan Pacific Singapore Hotel in Singapore op 22 april 2008.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Haven Amsterdam