Dennis Weening wint per fiets de TijdReisRace

Den Haag – De TijdReisRace – georganiseerd door het Stadsgewest Haaglanden als start van de campagne TijdReizen – is op 8 maart 2008 gewonnen door Dennis Weening op de fiets. Hij legde de afstand Leidsenhage – Het Plein per fiets af in 23 minuten. Daarmee bleef hij zijn concurrenten in de tram en in de auto ruim voor.

De campagne TijdReizen is bedoeld om reizigers binnen Haaglanden bewust te maken van de tijdswinst die ze kunnen boeken als ze een slimme keuze maken voor een vervoermiddel.

Bekende Haaglanders in de TijdReisRace

Om die tijdwinst concreet te maken organiseerde het Stadsgewest een kick-off met een TijdReisRace. Drie bekende Haaglanders legden zaterdag de afstand Leidsenhage – Het Plein af: Dennis Weening (MTV) op de fiets; Cesar Zuiderwijk (Golden Earring) met de tram en Kirsten van Dissel (TV West) in de auto. Het startschot werd om 14.10 uur gegeven door Peter Smit, regiobestuurder Verkeer en Vervoer van het Stadsgewest Haaglanden. Winnaar werd Dennis Weening in een tijd van 23 minuten. Cesar Zuiderwijk en Kirsten van Dissel volgden respectievelijk 5 en 12 minuten later.

TijdReizen.nl

Voor het gereden traject en op dit moment van de zaterdag blijkt de fiets dus het slimste vervoersmiddel te zijn. Voor andere trajecten en tijdstippen kan de uitkomst anders zijn. Op www.tijdreizen.nl staat een routeplanner om reizigers te helpen elke dag een doordachte, slimme keuze te maken.

Spektakel

De start van de campagne trok veel bezoekers. Boris & Band lieten de aanwezigen op Het Plein swingen. Sjaak Bral zorgde voor spits commentaar. Het publiek kon de hele middag een proefritje maken op de Segway. Ze konden bovendien meedoen aan de TijdReisRace-wedstrijd en raden wie de TijdReisRace zou gaan winnen. Saloua el Haddouchi uit Den Haag won daarmee de Beachcruiser.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Stadsgewest Haaglanden