PRC wint mobiliteit award

Bodegraven – PRC is de winnaar van de Mobiliteit Award van de InfraTech Innovatieprijs 2007. De PRC inzending had betrekking op een verkeersregulerend snelheidsadvies, het CSI (Constante Snelheid Informatie). Tijdens de officiële opening van de vakbeurs InfraTech 2007 in Ahoy Rotterdam ontving Ruud Loeve, hoofd van de marktgroep Verkeer & Vervoer bij PRC, uit handen van Ivo Opstelten, Burgemeester van Rotterdam de prestigieuze Mobiliteit Award.

PRC streeft ernaar haar dienstverlening continu te vernieuwen en te verbeteren. Innovatie zit verankerd in de dagelijkse adviespraktijk. Het inschrijven voor prijsvragen past daar logischerwijze bij. CSI betreft een combinatie van bestaande systemen. Hierbij wordt eerst de gemiddelde snelheid van alle weggebruikers op een baanvak gemeten. Vervolgens wordt dit vertaald in een snelheidsadvies. Door de snelheid hierop af te stemmen, wordt het rijden constanter. Deze constante verkeersstroom zorgt voor betere doorstroming, een lagere milieubelasting en comfortabeler rijden. Dit alles tegen een minimale investering, aangezien de meetapparatuur en portalen al aanwezig zijn.

De jury: "Dit is dynamisch verkeersmanagement benaderd vanuit een heel andere discipline. Dat is op zich al interessant. En zeker omdat het idee levensvatbaar is."

Ruud Loeve: “Zoals bij ons gebruikelijk is ook hier het uitgangspunt geweest om jonge mensen bij deze ontwikkeling te betrekken. Eenvoud, praktische realiseerbaarheid en een frisse kijk op het vraagstuk staan hierbij voorop. Het is motiverend te zien dat de jury dit perspectief heeft herkend en gewaardeerd.”

Meer informatie over het idee en het juryrapport is te vinden op www.prc.nl

PRC B.V.
PRC adviseert ondernemingen, overheden en instellingen op het gebied van bouw, huisvesting, ruimtelijke ordening, infrastructuur, vastgoed en duurzame ontwikkeling.
ARCADIS N.V. is enig aandeelhouder van PRC B.V. Naast het hoofdkantoor in Bodegraven heeft de organisatie vestigingen in Delft, Eindhoven, Maastricht, Oosterbeek en Zwolle. Bij de organisatie werken zo’n 425 medewerkers.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ARCADIS Nederland BV