Themabijeenkomst Beprijzen van Mobiliteit

’s-Hertogenbosch – Op donderdag 25 januari 2007, vindt de themabijeenkomst van VM2 plaats in het Mobilion in Utrecht. Het centrale onderwerp van de bijeenkomst is Beprijzen van Mobiliteit. De gastsprekers van deze middag zijn Ferry Smith van ANWB en Henk Tromp van Goudappel Coffeng. Jos van der Kooij, adviseur Verkeer en Vervoer bij Provincie Gelderland zal deze middag als sessieleider fungeren.

Verkeerscentrum Utrecht
Nadat alle deelnemers zich verzameld hebben bij het Mobilion gaan we gezamenlijk naar het Verkeerscentrum Nederland, waar een interessante rondleiding op het programma staat. Het Verkeerscentrum Nederland zorgt voor de verkeersinformatie via bijvoorbeeld de radio, in samenwerking met marktpartijen. Tevens verzorgt Verkeerscentrum Nederland omleidingen bij ongevallen en maakt deze omleidingen bekend via de radio of de informatiepanelen boven de weg. Daarnaast is zij ook het aanspreekpunt binnen Rijkswaterstaat voor de hulpdiensten als het gaat om Incident Management.

Sessie over prijsinstrumenten
Eenmaal weer terug in het Mobilion zullen Henk Tromp en Ferry Smith u informeren over het onderwerp prijsinstrumenten. In deze sessie wordt ingegaan op de prijsinstrumenten die toegepast kunnen worden om de mobiliteit te beïnvloeden.

Het meest toegepaste instrument is het betaald parkeren. Wat kunnen we van dit instrument leren als we kijken naar andere mogelijkheden zoals verblijfsduurheffing en (selectieve) tolheffing. En wat vindt de consument hiervan?

Henk Tromp vertelt in een presentatie over de ontstaansgeschiedenis van het betaald parkeren en behandelt allerlei andere prijsinstrumenten. Hierbij haalt hij voorbeelden uit het buitenland aan. Vervolgens zal Ferry Smith uit het oogpunt van de gebruiker/consument de voors en tegens van beprijzen behandelen.

Middagprogramma
13.15 uur: ontvangst
13.45 uur: excursie Verkeerscentrum Nederland
14.45 uur: terug in het Mobilion
15.00 uur: dhr. Ferry Smith, ANWB; dhr. Henk Tromp, Goudappel Coffeng; vragen/discussieronde
16.30 uur: sluiting en netwerkborrel
17.30 uur: einde bijeenkomst

Aanmelden
U kunt zich aanmelden via bureau@vm2.nl middels een digitaal inschrijfformulier. Tevens kunt u voor aanmelding en voor vragen contact opnemen met het bureau van VM2, tel. 073 – 627 45 45 of een fax sturen naar 073-327 45 49.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: VM2 Ver. Mobiliteitsmanagement