Stad Antwerpen: oproep onderzoek mobilteit

Oproep aan alle Antwerpse jeugdverenigingen!

Antwerpen, Belgi" – Stad Antwerpen en Mobiel 21, een vzw die zich inzet voor duurzame en veilige mobiliteit, starten in het voorjaar van 2007 met een onderzoek naar hoe jongeren zich verplaatsen in hun vrije tijd. Daarvoor hebben ze de hulp nodig van jongeren uit jeugdverenigingen tussen 15 tot 18 jaar.

Hoe verloopt het onderzoek? De vrijwilligers worden een halve dag de straat op gestuurd met hoogtechnologische snufjes zoals GPS, handcomputers en camera’s. Het is de bedoeling dat zij op die halve dag al de verplaatsingen maken die ze dagelijks of wekelijks doen van thuis naar de jeugdbeweging, sportclub, het jeugdhuis of jeugdatelier. Alle knelpunten en onveilige verkeerssituaties worden onderweg op een hoogst technologische wijze vastgelegd. Zo hopen de stad en Mobiel 21 een zicht te krijgen op het mobiliteitsgedrag van jongeren en wat hen hierbij eventueel in de weg staat. De resultaten worden teruggekoppeld naar het beleid met de vraag om de pijnpunten weg te werken.

Goesting om een dag op stap te gaan met GPS, handcomputer of camera en mee na te denken over hoe je veiligheid op straat? Contacteer dan razendsnel wim.seghers@stad.antwerpen.be Hij spreekt verder met jullie af! En avant!

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Stad Antwerpen Districtshuis Antwerpen