Rotterdamse Verkeersslang van start

Rotterdam – Op de Montessorischool Kralingen in Kralingen-Crooswijk gaat op maandag 6 maart de eerste Rotterdamse Verkeersslang van start. De Rotterdamse Verkeersslang is een spel waarbij kinderen en hun ouders worden gestimuleerd vaker te voet, met de fiets of per carpool naar school te komen. Wethouder Stefan Hulman (Verkeer en Vervoer) zal tijdens de feestelijke opening het startsein geven.

De filosofie achter de Rotterdamse Verkeersslang is eenvoudig. Gedurende een hele lesweek worden kinderen enthousiast gemaakt om met de fiets of te voet naar school te gaan. Zij worden steeds beloond met een sticker die ze op het spandoek van De Rotterdamse Verkeersslang kunnen plakken. Als het spandoek aan het einde van de week voldoende gevuld is, krijgen de kinderen een attentie. Bovendien wordt per deelgemeente een prijs uitgeloofd aan de best presterende school. Aan het eind van het totale project krijgen de drie beste scholen van Rotterdam een prijs.

Deelgemeenten
De Rotterdamse Verkeersslang start in Kralingen-Crooswijk, maar zal de komende maanden ook de andere deelgemeenten aandoen. Alle basisscholen in Rotterdam zijn inmiddels uitgenodigd om aan de Rotterdamse Verkeersslang mee te doen. Voorafgaand aan de actieweek houden vertegenwoordigers van DTV Consultants, de gemeente, de politie en de school een schouw in de omgeving van de school. Daarbij worden eventuele gevaarlijke verkeerssituaties in kaart gebracht.

Verbetering verkeersveiligheid en luchtkwaliteit
Met De Rotterdamse Verkeersslang willen de gemeente Rotterdam en DCMR Milieudienst Rijnmond het gedrag van ouders veranderen die hun kind als vanzelfsprekend met de auto naar school brengen. Door ervoor te zorgen dat ouders de auto vaker thuis laten, zorgt het project voor minder auto’s rond de school waarmee zowel een bijdrage wordt geleverd aan de verkeersveiligheid als aan CO2-reductie.

De Rotterdamse Verkeersslang wordt gefinancierd door het Actieprogramma Luchtkwaliteit en het Actieprogramma Verkeer en Vervoer. Deze gemeentelijke programma’s bevatten – geheel volgens de Rotterdamse Aanpak – een aantal concrete acties en projecten waarmee op resultaatgerichte wijze de verkeersveiligheid en de luchtkwaliteit in Rotterdam worden verbeterd.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Gemeente Rotterdam