Rotterdams Actieprogramma V&V succesvol in 2005

Rotterdam – Het jaar 2005 was succesvol voor het Actieprogramma Verkeer en Vervoer. Bij de verschillende deelgemeenten zijn maar liefst elf schouwen gehouden en er zijn zo’n 200 acties uitgevoerd.

Sprekende voorbeelden van acties zijn de aanleg van een middengeleider op de Giessenbaan, de aanpak van het Paadje van Duizend Tree en de instelling van groene golven rond het Zuidplein en op de Schieweg/Schiekade. Minder omvangrijk, maar niet minder belangrijk was onder andere de uitbreiding van de parkeercapaciteit in de omgeving van de Jean Augierstraat in Prinsenland.

Verfrissende aanpak 2006
Er is gekozen voor een vernieuwende aanpak van het Actieprogramma. De schouwen blijven bestaan, maar in 2006 ligt de nadruk op twee thema’s: verkeersveiligheid rond scholen en de ‘bordenjungle’.

Een goed concept
In 2003 is de gemeente Rotterdam gestart met het aanpakken van problemen op straat. Onder de vlag van het Actieprogramma Verkeer en Vervoer werken dS+V, deelgemeenten en Gemeentewerken aan een snelle en slimme oplossing van problemen. Het gaat hier om problemen op het gebied van verkeersveiligheid, parkeren, doorstroming en lokale leefomgeving. Sinds 2003 zijn, dankzij de bezielende inzet van veel collega’s, 35 schouwen gehouden en 400 acties succesvol uitgevoerd op het gebied van lokale leefomgeving, doorstroming en veiligheid.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Gemeente Rotterdam