Vervoersproject Vanpoolen succesvol

Den Haag – Het vervoersproject ‘Vanpoolen’ is een succes. Dagelijks reizen zo’n vijftig inwoners van Flevoland in een grote personenauto, de zogenoemde ‘Van’ over de busbaan naar hun werk in Amsterdam-Zuidoost. Hierdoor kunnen zij de dagelijkse files op de A6 en de A1 omzeilen. Na een eerste proefperiode, blijken de resultaten voorzichtig positief.

De proef met het vanpoolen is afgelopen zomer gestart tijdens het groot onderhoud aan de A9. De nieuwe manier van poolen wordt door de initiatiefnemers Verkeer.advies, Rijkswaterstaat, Connexxion, het ROA, de provincies Noord-Holland en Flevoland, verwoord als de nieuwe vorm van openbaar vervoer. Mede vanwege de positieve ervaringen is besloten de proefperiode in ieder geval tot eind 2005 voort te zetten. Het is de intentie om ook na deze periode door te gaan.

In een auto kunnen zes passagiers, waarvan er een is opgeleid tot chauffeur. Deze persoon haalt de andere medewerkers thuis op om richting de hoofdstad te rijden. Ook is er een speciale thuiskomgarantie die zorgt voor vervoer als bijvoorbeeld de chauffeur uitvalt of als er iemand met spoed naar huis zou moeten. In totaal rijden er twaalf ‘Vans’ op en neer van en naar Amsterdam.

Kijk voor meer informatie of voor aanmelden op www.vanpool.nl

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht Ministerie van Verkeer en Waterstaat