Directiewisseling

Willemien Bosch nieuwe directeur Koninklijke NLingenieurs

Willemien Bosch is per 16 augustus benoemd tot directeur van Koninklijke NLingenieurs. Zij neemt het stokje over van Jacolien Eijer. Willemien geeft momenteel leiding aan een team dat werkt aan normalisatie voor de bouw bij NEN, het Nederlandse Normalisatie-instituut.  

“Ik kijk ernaar uit vanuit een nieuw perspectief en met een frisse blik aan de duurzame ontwikkeling van de fysieke leefomgeving bij te dragen. Met mijn kennis en ervaring kan ik de kracht en relevantie van de branche in deze tijd van grote transities onder de aandacht te brengen”, aldus de nieuwe directeur van NLingenieurs. Willemien Bosch heeft Bouwkunde in Delft gestudeerd, is afgestudeerd architect en heeft bij Royal HaskoningDHV in Vietnam de overstap van architectonisch ontwerpwerk naar projectmanagement gemaakt. Bovendien heeft ze gewerkt aan

nationale en internationale projecten voor diverse architecten- en ingenieursbureaus en in publiek-private samenwerkingen in de non-profitsector. Zij beleeft veel plezier aan het samenbrengen van verschillende disciplines en het vertalen van strategische vraagstukken naar de inhoud van de projecten.

Maatschappelijke opgaven
Willemien: “Nederland staat voor grote maatschappelijke opgaven waarbij ingenieurs onmisbaar zijn. Zij hebben de kennis en innovatiekracht om te komen tot de juiste invulling van onze leefomgeving en de nodige versnelling van de uitvoering. We moeten daarvoor nog meer samenwerken binnen de branche, maar ook over de grenzen van sectoren en domeinen heen. Koninklijke NLingenieurs heeft een hele mooie ambitie en strategie voor de toekomst. Ik kijk ernaar uit  deze de komende jaren verder te brengen en bij te dragen aan de nodige versnelling en verbinding.”

Auteur: Jacques Geluk