Boren van een tunnel in Maleisië (bron: Wayss & Freytag)
STRATEGIE

BAM verkoopt tunnelspecialist Wayss & Freytag

Boren van een tunnel in Maleisië (bron: Wayss & Freytag)

De BAM Groep heeft de Duitse werkmaatschappij Wayss & Freytag Ingenieurbau verkocht. Het voornemen om de Wayss  & Freytag te verkopen was al op 21 juni 2022 bekendgemaakt. Koper is het eveneens DuitseZECH Building SE.

BAM zegt de transactie te beschouwen als een ‘omvangrijke stap’ voor de aanpassing van de portfolio van de Bam Groep, in de richting van de strategie Building a sustainable tomorrow. BAM richt zich op groeimarkten in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Ierland, waar de onderneming beschikt over schaalgrootte en concurrentievoordeel.

Tunnelbouw

Wayss & Freytag Ingenieurbau is met name actief op het gebied vann de tunnelbouw, zowel in Duitsland als ver daarbuiten. De onderneming opereert vanuit Hamburg in de noordoostelijke regio van Duitsland en vanuit München in het zuiden. In Frankfurt zijn de hoofdafdelingen Konstruktiver Ingenieurbau en Internationaler Tunnel- und Ingenieurbau gevestigd.

De desinvestering van Wayss & Freytag Ingenieurbau (met een jaaromzet van ruim € 500 miljoen en 1.000 medewerkers) resulteert in een boekwinst van circa € 50 miljoen voor de BAM Groep. Bovendien leidt de transactie tot balansverkorting, en vermindert het liquiditeiten en het gebruik van garanties (bonding). De kapitaalratio van BAM verbetert met 2,3 procent.

Lees ook:

BAM Infra ontwerpt en bouwt rondweg provinciale weg N346

BAM: drinkwaterleiding van Dorst naar Breda

Auteur: Redactie