Groot onderhoud Zuilense Ring Utrecht

De provincie Utrecht is op 15 augustus 2005 gestart met de uitvoering van reconstructiewerkzaamheden en groot onderhoud op de provinciale weg N230 (Zuilense Ring) tussen Maarssen en Utrecht. Na de start van het werk op de Zuilensebrug, wordt er geasfalteerd vanaf het Gandhiplein in de richting van rijksweg A2 en wordt de rechtsafstrook naar de Utrechtse Slag verlengd. Om het werk te kunnen uitvoeren, is het nodig om op verschillende momenten rijstroken en rijbanen tijdelijk af te sluiten. Verwachting is dat de werkzaamheden eind oktober zijn afgerond.

Verlenging rechtsafstrook Utrechtse Slag
Vanaf 5 september tot 13 september, op werkdagen tussen 20:00 uur ’s avonds en 06:00 uur ’s ochtends vinden werkzaamheden plaats aan de buitenzijden van de noord- en zuidbaan van de Zuilense Ring. Hiervoor wordt steeds één rijstrook afgesloten. Het verkeer ondervindt hiervan weinig hinder.

Afsluitingen en omleidingen in de avond en nacht
Vanaf 5 september tot 20 oktober op werkdagen tussen 20:00 uur ’s avonds en 06:00 uur ’s ochtends worden werkzaamheden verricht aan de hoofdrijbaan van de N230. Al het verkeer wordt dan met borden omgeleid.

Afsluiting en omleiding in het weekend van 9-11 september
Vanaf vrijdagavond 9 september 20:00 uur tot maandagochtend 12 september 06:00 uur is de N230 volledig afgesloten tussen de afslag Maarsseveense Poort en het Gandhiplein. Het verkeer wordt met borden omgeleid via de Gageldijk. Weggebruikers moeten daarbij rekening houden met ca. 10 minuten extra reistijd.

Afsluiting oostelijk afrit A2 bij Maarssen
In oktober wordt deze afrit (nr. 6) enkele nachten afgesloten. Over de exacte data en omleidingen wordt nog nader gecommuniceerd.

Werkzaamheden viaducten Zuilense Ring
In oktober worden de voegen vervangen van het Overpostviaduct, het Hogemaatviaduct en het Groenensteinviaduct. Dit kan pas uitgevoerd worden nadat het nieuwe asfalt is aangebracht. Daarvoor wordt op elke rijbaan in elke richting een rijstrook afgesloten. Over de exacte data wordt nog nader gecommuniceerd.

Nadere informatie
Nadere informatie is te vinden op internet www.provincie-utrecht.nl bij ‘wegwerkzaamheden’.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht provincie Utrecht