Grontmij neemt het Engelse Whitelaw Turkington over

Grontmij-groep versterkt expertise met landschapsarchitectuur van topklasse

De Bilt – Grontmij heeft 5 maart 2008 de volledige overname aangekondigd van Whitelaw Turkington, een toonaangevend bureau op het gebied van landschapsarchitectuur in het Verenigd Koninkrijk. De overname past in de strategie van Grontmij om haar portfolio te versterken met expertise in duurzame planning en design en het verbreden van de klantgroepen in het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Met de overname verkrijgt Grontmij landschapsarchitectuur van topklasse in haar groep.

Whitelaw Turkington levert direct een bijdrage aan de winst per aandeel Grontmij en wist in 2007 een operationele marge te behalen die duidelijk boven het gemiddelde van de Grontmij-groep ligt. Het bureau heeft haar hoofdkantoor in Kennington, Zuid-Londen en een kantoor in Leeds. Door de overname groeit het personeelsbestand van Grontmij in het Verenigd Koninkrijk en Ierland met 70 medewerkers tot bijna 1.100.

Met de komst van Whitelaw Turkington vergroot Grontmij haar expertise op het gebied van landschap masterplanning en ontwerp, contractmanagement, locatieplanning, stedelijk ontwerp en procesmanagement bij (her)inrichting van stedelijk en landelijk gebied. Ook de internationale planning, de ontwerpexpertise van Grontmij en de dienstverlening op het gebied van milieu wordt door deze overname versterkt. Grontmij behoort nu tot de grootste Europese spelers op dit marktgebied.

Whitelaw Turkington behaalde in het boekjaar 2006/2007 (eind boekjaar 30 juni) een omzet van £ 3,6 miljoen (€ 5,4 miljoen) en is één van de snelst groeiende advies- en ontwerpbureaus in het Verenigd Koninkrijk. Het bureau was afgelopen jaar betrokken bij een groot aantal hoogwaardige stads- en landschapsontwerpen waaronder de £ 3,3 miljoen (€ 4,9 miljoen) grootte opdracht van de Londense deelgemeente Hammersmith and Fulham voor de stedelijke herontwikkeling van het openbare Shepherd’s Bush en het herontwerp van het plein dat toegang geeft tot O2, het voormalige Millennium Dome.

Andere opdrachten bestrijken een breed scala aan activiteiten voor bedrijfshuisvesting, onderwijs, gezondheidszorg en recreatie, stedelijke herontwikkeling en parken en openbare ruimte. Whitelaw Turkington zal binnen de Grontmij-groep de identiteit en het karakter van een state of the art planner en ontwerper op hoog Europees niveau uitdragen.

Grontmij wil de beste lokale dienstverlener zijn voor advisering, management,

engineering en contracting van projecten in bouw, infrastructuur, milieu, water, energie en industrie. Zo creëren onze medewerkers waarde voor onze klanten en
aandeelhouders en dragen zij bij aan een duurzame woon-, werk- en leefomgeving.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Grontmij nv