Arcadis breidt uit in Amerikaanse milieumarkt

Arnhem – Arcadis heeft vandaag bekend gemaakt dat zij het Amerikaanse bedrijf Greystone Environmental Consultants voor 100% heeft overgenomen. Greystone, met het hoofdkantoor in Denver (Colorado), levert milieu- adviesdiensten voor zowel bedrijven als overheden en heeft vestigingen in de Amerikaanse staten Colorado, Californië, Arizona, Wyoming en in de Canadese provincie Alberta. Het bedrijf heeft ongeveer 130 medewerkers die een jaarlijkse omzet genereren van circa $ 15 miljoen. Verdere financiële details zijn niet bekendgemaakt.

Greystone is gespecialiseerd in milieueffectrapportages, vergunningen, milieuplannen, haalbaarheidsstudies, monitoring, naleving, ecologische studies en analyses van bodemgebruik.

Harrie Noy, bestuurvoorzitter van ARCADIS, zei over deze stap: “Deze acquisitie versterkt en verbreedt onze positie in de Amerikaanse milieumarkt. Greystone voegt deskundigheid toe die ons in staat stelt om meer in het voortraject diensten aan onze klanten te verlenen. Daardoor kunnen we eerder bij projecten betrokken raken en meer toegevoegde waarde leveren aan onze opdrachtgevers. De overname is een goede aanvulling op onze milieuactiviteiten in de Verenigde Staten.”

Randy Schroeder, directeur van Greystone, zei: “Deze overname zal een belangrijke rol spelen in de toekomstige groei van onze onderneming. De combinatie met ARCADIS stelt Greystone in staat om een breder dienstenpakket aan haar klanten aan te bieden en het brengt kansen met zich mee voor onze medewerkers. Wij zien er naar uit om onze specialistische kennis en diensten beschikbaar te stellen aan ARCADIS en haar opdrachtgevers.”

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ARCADIS NV