CAMPAGNE

Lampenleveranciers: ‘Kerncentrale minder door inzet van LED’

LED Aron Yigin/Unsplash

Lichtbedrijven verenigd in de Nederlandse Licht Associatie (NLA) zijn een campagne gestart om het gebruik van LED-verlichting te promoten. De besparing door het inzetten van LED kan enorm zijn, is de boodschap van de campagne Met LED kan het. Als overal LED wordt ingezet daalt de energiebehoefte in Nederland zelfs dusdanig dat er één kerncentrale minder gebouwd hoeft te worden, zegt de organisatie.

LED-techniek (light emitting diode) is bekend, maar nog niet alom geliefd. De verlichting op het hoofdwegennet gebeurt bijvoorbeeld nog slecht voor 20 procent met LED, zegt de NLA. Kantoorgebouwen zijn voor de helft voorzien van LED-verlichting. Dat kan beter vinden de Nederlandse fabrikanten en importeurs van lichtbronnen en lichtarmaturen, die graag hun diensten aanbevelen.

Energiekosten

Niet alleen kan er een kerncentrale worden uitgespaard. Inzet van LED zou ook kunnen bijdrage aan de problemen van de netcongestie, schrijft de NLA in een persbericht waarin de campagne wordt aangekondigd. Die ziet grote mogelijkheden om energie uit te sparen en parallel daaraan de stijgende energiekosten flink te drukken. Verder ligt er uiteraard een enorme markt open voor de leveranciers en installateur als de NLA-leden kans zien alle lichtgebruikers te overtuigen om over te stappen op LED.

Terugverdientijd

Volgens Anne-Jaap Deinum, directeur bij Fedet, de koepel waar de NLA onder valt, verdient de investering in LED zich snel terug: bij de elektriciteitstarieven van dit moment is de terugverdientijd twee jaar, zegt hij.

Lees ook:

Onderwerpen: ,

Auteur: Bart Oosterveld

Lampenleveranciers: ‘Kerncentrale minder door inzet van LED’ | Infrasite
CAMPAGNE

Lampenleveranciers: ‘Kerncentrale minder door inzet van LED’

LED Aron Yigin/Unsplash

Lichtbedrijven verenigd in de Nederlandse Licht Associatie (NLA) zijn een campagne gestart om het gebruik van LED-verlichting te promoten. De besparing door het inzetten van LED kan enorm zijn, is de boodschap van de campagne Met LED kan het. Als overal LED wordt ingezet daalt de energiebehoefte in Nederland zelfs dusdanig dat er één kerncentrale minder gebouwd hoeft te worden, zegt de organisatie.

LED-techniek (light emitting diode) is bekend, maar nog niet alom geliefd. De verlichting op het hoofdwegennet gebeurt bijvoorbeeld nog slecht voor 20 procent met LED, zegt de NLA. Kantoorgebouwen zijn voor de helft voorzien van LED-verlichting. Dat kan beter vinden de Nederlandse fabrikanten en importeurs van lichtbronnen en lichtarmaturen, die graag hun diensten aanbevelen.

Energiekosten

Niet alleen kan er een kerncentrale worden uitgespaard. Inzet van LED zou ook kunnen bijdrage aan de problemen van de netcongestie, schrijft de NLA in een persbericht waarin de campagne wordt aangekondigd. Die ziet grote mogelijkheden om energie uit te sparen en parallel daaraan de stijgende energiekosten flink te drukken. Verder ligt er uiteraard een enorme markt open voor de leveranciers en installateur als de NLA-leden kans zien alle lichtgebruikers te overtuigen om over te stappen op LED.

Terugverdientijd

Volgens Anne-Jaap Deinum, directeur bij Fedet, de koepel waar de NLA onder valt, verdient de investering in LED zich snel terug: bij de elektriciteitstarieven van dit moment is de terugverdientijd twee jaar, zegt hij.

Lees ook:

Onderwerpen: ,

Auteur: Bart Oosterveld