MELVIN

Wegbeheerders krijgen handleiding en snoeppot

Wegbeheerders Leroy Franken, Aart van der Ham en Jochem van den Berg van de gemeente Molenlanden foto provincie Zuid-Holland

Zuid-Holland Bereikbaar probeert met een actie de aandacht van de infrabeheerders te trekken. De organisatie, een samenwerkingsverband van de belangrijkste wegbeheerders in de provincie, deelt snoeppotten uit. Die moeten de beheerders helpen herinneren aan het invoeren van wegwerkzaamheden en onderbrekingen in de wegenapplicatie Melvin.

Alle infrastructuur heeft regulier onderhoud nodig en vele wegen, spoorwegen, bruggen en tunnels zijn toe aan renovatie of vervanging, zegt Zuid-Holland Bereikbaar. Daarom voeren infrabeheerders de komende jaren veel groot onderhoud uit, wat veel hinder veroorzaakt. Om inzicht te krijgen in de verkeershinder in Zuid-Holland, worden werkzaamheden en evenementen verzameld in de applicatie Melvin. Zo kan er vroegtijdig afgestemd worden om hinder te voorkomen.

Instructieboekje

Alle infrabeheerders zijn verantwoordelijk voor het invoeren van de informatie in Melvin. Om de infrabeheerders hierbij te ondersteunen heeft Zuid-Holland Bereikbaar een nieuw instructieboekje laten maken. Hierin worden bijvoorbeeld tips gegeven voor het invoeren van projecten en uitgelegd op welke manier de mate van hinder die veroorzaakt wordt uniform kan worden ingevoerd.

Naast het instructieboekje ontvangen de wegbeheerders ook een snoeppot met het motto ‘Houd Melvin gevuld’. Afgelopen week hebben wegbeheerders Leroy Franken, Aart van der Ham en Jochem van den Berg van de gemeente Molenlanden een boekje en snoeppot ontvangen.

Overzicht

Melvin is een applicatie waarin de wegbeheerders hun activiteiten in kunnen voeren. Door goed af te stemmen kan hinder voor de weggebruiker voorkomen worden. Rick van der Velden en Berend Turennout van team Verkeersmanagement van de provincie vertellen: ‘Melvin helpt ons om overzicht te hebben van de werkzaamheden die eraan komen. Zo zorgen we dat tijdig omleidingen worden gepland of dat we werk met werk kunnen maken.’

De ingevoerde informatie wordt ook gedeeld met serviceproviders als TomTom en Flitsmeister en nood- en hulpdiensten. ‘Mede daardoor is het correct invoeren van de gegevens van cruciaal belang,’ zegt Zuid-Holland bereikbaar.

Metropoolregio

De samenwerkingsorganisatie is eerder dit jaar van start gegaan. In de organisatie werken Rijk en regio intensief samen om Zuid-Holland in beweging te houden. De deelnemers aan Zuid-Holland Bereikbaar zijn Rotterdam, ProRail, Den Haag, de Metropoolregio Rotterdam Den Haag, Havenbedrijf Rotterdam, de provincie Zuid-Holland, het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en Rijkswaterstaat.

Zuid-Holland Bereikbaar bestaat uit een kernteam van 30 professionals en een flexibele schil ‘die meebeweegt met het werk.’ De organisatie heeft werklocaties in Delft, Rotterdam en Den Haag.

Lees ook:

Kabinet investeert miljarden in weg, spoor en fietsverbindingen

Honderden duikers werkten aan Rottemerentunnel

Auteur: Bart Oosterveld

Wegbeheerders krijgen handleiding en snoeppot | Infrasite
MELVIN

Wegbeheerders krijgen handleiding en snoeppot

Wegbeheerders Leroy Franken, Aart van der Ham en Jochem van den Berg van de gemeente Molenlanden foto provincie Zuid-Holland

Zuid-Holland Bereikbaar probeert met een actie de aandacht van de infrabeheerders te trekken. De organisatie, een samenwerkingsverband van de belangrijkste wegbeheerders in de provincie, deelt snoeppotten uit. Die moeten de beheerders helpen herinneren aan het invoeren van wegwerkzaamheden en onderbrekingen in de wegenapplicatie Melvin.

Alle infrastructuur heeft regulier onderhoud nodig en vele wegen, spoorwegen, bruggen en tunnels zijn toe aan renovatie of vervanging, zegt Zuid-Holland Bereikbaar. Daarom voeren infrabeheerders de komende jaren veel groot onderhoud uit, wat veel hinder veroorzaakt. Om inzicht te krijgen in de verkeershinder in Zuid-Holland, worden werkzaamheden en evenementen verzameld in de applicatie Melvin. Zo kan er vroegtijdig afgestemd worden om hinder te voorkomen.

Instructieboekje

Alle infrabeheerders zijn verantwoordelijk voor het invoeren van de informatie in Melvin. Om de infrabeheerders hierbij te ondersteunen heeft Zuid-Holland Bereikbaar een nieuw instructieboekje laten maken. Hierin worden bijvoorbeeld tips gegeven voor het invoeren van projecten en uitgelegd op welke manier de mate van hinder die veroorzaakt wordt uniform kan worden ingevoerd.

Naast het instructieboekje ontvangen de wegbeheerders ook een snoeppot met het motto ‘Houd Melvin gevuld’. Afgelopen week hebben wegbeheerders Leroy Franken, Aart van der Ham en Jochem van den Berg van de gemeente Molenlanden een boekje en snoeppot ontvangen.

Overzicht

Melvin is een applicatie waarin de wegbeheerders hun activiteiten in kunnen voeren. Door goed af te stemmen kan hinder voor de weggebruiker voorkomen worden. Rick van der Velden en Berend Turennout van team Verkeersmanagement van de provincie vertellen: ‘Melvin helpt ons om overzicht te hebben van de werkzaamheden die eraan komen. Zo zorgen we dat tijdig omleidingen worden gepland of dat we werk met werk kunnen maken.’

De ingevoerde informatie wordt ook gedeeld met serviceproviders als TomTom en Flitsmeister en nood- en hulpdiensten. ‘Mede daardoor is het correct invoeren van de gegevens van cruciaal belang,’ zegt Zuid-Holland bereikbaar.

Metropoolregio

De samenwerkingsorganisatie is eerder dit jaar van start gegaan. In de organisatie werken Rijk en regio intensief samen om Zuid-Holland in beweging te houden. De deelnemers aan Zuid-Holland Bereikbaar zijn Rotterdam, ProRail, Den Haag, de Metropoolregio Rotterdam Den Haag, Havenbedrijf Rotterdam, de provincie Zuid-Holland, het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en Rijkswaterstaat.

Zuid-Holland Bereikbaar bestaat uit een kernteam van 30 professionals en een flexibele schil ‘die meebeweegt met het werk.’ De organisatie heeft werklocaties in Delft, Rotterdam en Den Haag.

Lees ook:

Kabinet investeert miljarden in weg, spoor en fietsverbindingen

Honderden duikers werkten aan Rottemerentunnel

Auteur: Bart Oosterveld