Stuw Linne (foto: Flying Eye)
AANBESTEDING

Mourik knapt vier Maasstuwen op

Stuw Linne (foto: Flying Eye)

Mourik Infra heeft van Rijkswaterstaat de opdracht gekregen voor grootschalig onderhoud aan  de stuwen van Linne, Roermond, Belfeld en Sambeek op het Limburgse deel van de Maas. Het gaat om grootschalig civieltechnisch en werktuigkundig onderhoudswerk dat meer dan drie jaar gaat duren.

De opdracht is onlangs gegund en bestaat onder andere uit het vervangen van aandrijvingen van de stuwen, herstel van bodembescherming, schilderwerk en repareren van betonschades. Bij stuw Roermond moet ook de kraan vervangen worden. Alle onderhoudswerkzaamheden samen moeten ervoor zorgen dat de stuwen hun werk goed kunnen blijven doen, tot de grootschalige renovatie of vervanging vanaf 2035.

Besturing

Gelijktijdig met de civieltechnische en werktuigbouwkundige maatregelen worden ook voorbereidingen getroffen om de bediening en besturing van de stuwen te moderniseren. Omdat hiervoor andere expertise en kennis nodig is, is dit werk apart aanbesteed. Deze opdracht is gegund aan Impakt Ingenieursbureau, eensamenwerkingsverband van Witteveen+Bos, Royal HaskoningDHV en Pilz.

Rijkswaterstaat selecteerde Mourik bij de aanbesteding van het werk op basis van de Beste Prijs Kwaliteit Verhouding (BPKV). Ook duurzaamheid en een planning die zo groot mogelijke beschikbaarheid en veiligheid van het werk oplevert wogen mee. Daarnaast heeft Mourik een uitstekende oplossing voor het droogzetten van de stuwdelen, zegt Rijkswaterstaat. Het werk duurt van 2023 tot en met 2026.

Werkzaamheden aan de stuwen Borgharen, Grave en Lith zijn nog in voorbereiding. De stuw in Grave wordt als eerste al vanaf 2028 aangepakt.

Lees ook:

Bijzonder: Rijkswaterstaat ontraadt bedrijven in te schrijven op aanbestedingen

Aanbesteding of markconsultatie?

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Redactie