Brug in aanbouw. Foto: iStock / Marcus Thöne
evenement

Infrasite Seminar staat voor de deur: moeten we anders gaan aanbesteden?

Foto: iStock / Marcus Thöne – onbeperkt gebruik

Als we meer willen halen uit de toegevoegde waarde van infrastructuur, moeten we dan anders gaan aanbesteden? En zo ja, hoe kunnen we dat dan aanpakken? Daarover gaat op donderdag 17 februari vanaf 14.00 uur het online en gratis Infrasite Seminar vanuit de ProMedia Studio’s in Rotterdam.

Met zes sprekers gaan we die dag verkennen of de veiligheid, bereikbaarheid, welvaart, duurzaamheid en andere toegevoegde waarde van infrastructuur gerealiseerd kan worden met een andere benadering van aanbesteden. En moet er dan simpelweg meer geld vrijgemaakt worden, of zijn er andere slimmigheden te bedenken? Zes deskundigen gaan daar vanuit hun expertise naar kijken.

  • Philip van Nieuwenhuizen van MKB Infra leidt de bijeenkomst in met zijn visie op de meerwaarde van infrastructuur.
  • Namens Altura analyseert Matthijs Huiskamp actuele aanbestedingen op de rol van prijs en kwaliteit.
  • Joost Haest van Severijn Hulshof schetst het juridische kader en gaat in op actuele rechtszaken over infra-aanbestedingen.
  • Marten Klein, directielid van het ingenieursbureau van de gemeente Amsterdam, legt uit welke kansen en mogelijkheden hij ziet vanuit een grote opdrachtgever.
  • Namens Van Gelder legt Civiel-directeur Leendert Ripping uit hoe een grotere infrabouwer omgaat met de uitdagingen die deze dag centraal staan.
  • Leonie Koops verkent als sectorhoofd Infrastructuur & Mobility van Witteveen+Bos de mogelijkheden om infrastructuur anders te waarderen en om een meer programmatische aanpak toe te passen.

Gratis deelname en vragen stellen aan sprekers

Omdat de knoop over de vorm van het seminar in januari moest worden doorgehakt, vindt deze eerste editie nog volledig online plaats en de deelname is voor iedereen gratis. In de openbare chat kunnen deelnemers met elkaar praten én vragen aan de spreker stellen. Ook als je donderdag tussen 14.00 en 17.00 uur niet kunt, is het de moeite waard om je in te schrijven omdat alle geregistreerden na afloop een terugkijklink krijgen. Meld je dus snel aan en denk donderdag mee over de belangrijke thema’s die we gaan bespreken.

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is de vaste redacteur van Infrasite. Daarnaast is hij hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij online vakbladuitgeverij ProMedia.