Prinses Marijkesluis. Foto: Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat gaat langer door met aanbesteden in bouwvak

Rijkswaterstaat zal tijdens de aankomende bouwvak langer dan gebruikelijk doorgaan met aanbestedingen in onder meer de GWW. Net als in 2020 wordt dit proces niet vijf maar drie weken onderbroken.

Zo wil RWS zorgen dat aanbestedingen zoveel mogelijk doorlopen en dat bedrijven op een constante stroom opdrachten kunnen rekenen. In de bouwvak wordt normaal gesproken het aanbestedingsproces vanuit Rijkswaterstaat voor vijf weken stopgezet. Ook tussen kerst en nieuwsjaar ligt dat proces stil. Maar vanwege de coronamaatregelen en de wens om gunningstrajecten zoveel mogelijk door te laten lopen, werd in 2020 al van de gebruikelijke periode van onderbreking afgeweken. Dit jaar gebeurt dat dus opnieuw.

GWW

De bouwvak is komende zomer van week 30 tot en met 34. In week 31, 32 en 33 worden er geen werken en diensten aanbesteed, ofwel van 31 juli tot en met 22 augustus. Dat geldt voor alle domeinen van Rijkswaterstaat, waaronder de grond-, wegen- en waterbouw. Uiterste inleverdata voor inschrijvingen worden buiten die periode van drie weken ingepland. Rond kerst en nieuwjaar blijft wel gewoon de onderbreking van twee weken van kracht.

Lees ook:

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is de vaste redacteur van Infrasite. Daarnaast is hij hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij online vakbladuitgeverij ProMedia.