Baggeren Boskalis

Baggeren oost-westtak Maas gegund aan Boskalis

Foto: nieuwsbericht Rijkswaterstaat

Boskalis gaat in anderhalf jaar tijd ruim 850.000 kubieke meter zand baggeren op diverse locaties in de Maas in Gelderland en Noord-Brabant. Het werk in opdracht van Rijkswaterstaat gaat in het voorjaar van start.

Het baggeren is nodig omdat de Maas als hoofdvaarweg op plaatsen te ondiep dreigt te worden. Natuurlijke sedimentatie van zand en slib maken het onderhoudswerk noodzakelijk. De te baggeren locaties liggen tussen Hedel in Noord-Brabant en het Limburgse Roermond.

In totaal zijn op ongeveer 120 locaties baggerwerkzaamheden nodig. Vanwege de grote omvang is het werk verdeeld over drie contracten met verschillende aannemers, waarvan het deel in de oost-westtak van de Maas in het zuiden van Nederland dus aan Boskalis is gegund. Het derde wordt aanbesteed als de omvang van de resterende baggerwerkzaamheden is bepaald, geeft Rijkswaterstaat aan.

Duurzame uitvoering

De gunning van het werk volgde uit een aanbesteding op basis van de Economisch Meest Voordelige Inschrijving. Opdrachtgever Rijkswaterstaat vroeg van de inschrijvers om met een plan voor de duurzame uitvoering van het project te komen, waarbij het gebaggerde materiaal zo hoogwaardig mogelijk kan worden toegepast.

Onderwerpen: ,

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is de vaste redacteur van Infrasite. Daarnaast is hij hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij online vakbladuitgeverij ProMedia.