Uiterwaarden. Foto: Project Match

Bijeenkomst moet tot team voor onderhoud uiterwaarden leiden

Foto: still uit video op website Project Match

Rijkswaterstaat wil met grote en kleine bedrijven in zee voor het toekomstbestendige onderhoud van 64.000 hectare aan uiterwaarden langs vijf rivieren. Op 4 februari vind een online bijeenkomst plaats als voorbereiding op de aanbesteding. 

De procedure betreft het toekomstbestendige onderhoud van 64.000 hectare uiterwaarden langs de Maas, de Waal, de Nederrijn, de Lek en de IJssel. “Het gaat met name om het maaien van de uiterwaarden en het onderhoud van kleine kunstwerken, zoals duikers”, schrijft Bouwend Nederland, dat samen met RWS en vijf andere brancheorganisaties de bijeenkomst verzorgt.

Er moet rekening worden gehouden met de circa 15.000 belanghebbenden die in het werkgebied wonen, recreëren of ondernemen. Een andere uitdaging is dat de onderhoudsvraag nog niet helemaal duidelijk is. Dit terwijl de aard van de opdracht sterk zal verschillen in tijd, locatie en hoeveelheid van de werkzaamheden.

Goede ideeën

Dat vraagt om innovatieve oplossingen, vindt Rijkswaterstaat. Voor kleinere bedrijven is deelname aan zulke grote projecten echter niet vanzelfsprekend, terwijl ze vaak wel goede ideeën over de uitvoering hebben. Geïnteresseerde partijen en hun ‘mogelijk ideale samenwerkingspartners’ kunnen elkaar die dag online ontmoeten tijdens Project Match. Deelnemers worden dan op basis van hun interesse aan elkaar gekoppeld, wat de mogelijkheid biedt om samen aan de aanbesteding mee te doen.

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is de vaste redacteur van Infrasite. Daarnaast is hij hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij online vakbladuitgeverij ProMedia.