Arcadis en ProRail tekenen raamcontract Amsterdam CS

Advies- en ingenieursorganisatie ARCADIS en spoorwegbeheerder ProRail hebben afgelopen week een raamcontract voor ingenieursdiensten bij Amsterdam CS afgesloten. Het gaat voornamelijk om de uitbreiding van de Oosttunnel, het onderhoud van de constructies van het IJ-gebouw en de optimalisatie en aanleg van nieuwe fietsenstallingen. Dat maakte ARCADIS woensdag bekend.

De aanbesteding was een nek aan nek race, maar uiteindelijk gaven de CV’s van ARCADIS en de kwaliteit van het voorgestelde projectteam de doorslag. Voor de aanbesteding was prijs van belang maar ook voldoende kennis en ervaring.

ARCADIS heeft als participant in de VOF Stationseiland inmiddels jarenlange ervaring op Amsterdam CS. ARCADIS heeft mede de ingenieursdiensten voor de Noord/Zuidlijn onder Amsterdam CS, de uitbreiding van de midden- en de Westtunnel en de twee poortvrije passages verzorgd. Bovendien is ARCADIS betrokken bij de afbouw van de complete Noord/Zuidlijn. Directeur Rob Mooren van ARCADIS ,,Wij zijn erg blij en trots dat we verder kunnen gaan op Amsterdam CS. Complexe klussen in een dynamische omgeving is een specialiteit van ons”.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ARCADIS Nederland BV