Arcadis krijgt GRIP-opdracht van Amerikaanse leger

ARCADIS heeft bekend gemaakt dat het van het Amerikaanse leger een GRiP® opdracht heeft verworven ter waarde van $26 miljoen voor sanering van het Picatinny Arsenal terrein.

Picatinny Arsenal betreft een gebied ter grootte van ca 2600 hectare in Morris County in de Amerikaanse staat New Jersey, dat al ruim 100 jaar wordt gebruikt door het Amerikaanse leger. In eerste instantie was het een opslagplaats voor ammunitie die recent is omgebouwd tot een locatie voor het ontwikkelen en testen van explosieven en brandstoffen.

In 1991 is de locatie aangewezen als ‘Superfund site’. Onder het contract zullen 47 vervuilde secties van het terrein worden gesaneerd, gebruik makend van het inmiddels vermaarde GRiP® saneringsprogramma van ARCADIS om aan de strenge eisen van het Amerikaanse leger te kunnen voldoen.

Onder dit programma wordt de sanering van de locatie uitgevoerd tegen een vaste prijs. Het programma is speciaal ontwikkeld voor het aanpakken van moeilijke locaties en biedt zowel zekerheid ten aanzien van de kosten alsook besparingsmogelijkheden – belangrijke argumenten voor het Amerikaanse leger om voor deze aanpak te kiezen. Om deze doelstellingen te realiseren wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van in situ saneringstechnieken van ARCADIS.

"Deze opdracht is verworven doordat onze medewerkers de wensen van onze klanten begrijpen en daarvoor de juiste oplossingen weten te vinden. Het is verheugend dat ons GRiP® Remediation Program opnieuw de onderscheidende factor is bij het binnenhalen van dit belangrijke contract. We zijn blij dat we opnieuw een belangrijke opdracht hebben gewonnen van het Amerikaanse leger", zegt Steve Blake, CEO van ARCADIS U.S.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Arcadis N.V.