Connexxion vervoerder treinverbinding Valleilijn

Hilversum – Connexxion heeft een belangrijke aanbesteding gewonnen op de personenvervoermarkt door het winnen van de aanbesteding Valleilijn. De provincie Gelderland heeft vanmiddag bekend gemaakt dat Connexxion vanaf 10 december 2006 het spoorvervoer verzorgen op het traject Amersfoort – Barneveld – Ede/Wageningen.

Connexxion is geen onbekende op het spoor. Zo wordt de treindienst Almelo- Mariënberg al enkele jaren verzorgd door Connexxion. Tevens is er al meer dan 20 jaar ervaring met de Sneltram Utrecht-Nieuwegein IJsselstein, de eerste lightrailverbinding in Nederland. Met de Valleilijn wordt het aandeel in de personenvervoermarkt vergroot. Zeer belangrijk aangezien de markt van het streekvervoer waar Connexxion een voorname speler is, nu nog als enig onderdeel van de OV-markt, volledig is opengesteld voor buitenlandse concurrenten.

Wij gaan vanaf 1 september 2007 rijden met 5 nieuwe treinstellen in een dienstregeling van 2x per uur op het volledige traject. Daarnaast rijden er 2x per uur extra treinen op het traject Amersfoort – Barneveld-Noord waardoor een 15 minutenfrequentie wordt geboden op dit traject ontstaat Er komen marketingacties en speciale kaartsoorten voor de Valleilijn.

Als noviteit krijgen de reizigers straks twee verschillende coupés aangeboden. Voor de jongeren hebben wij de Dance Vallei coupé. In deze coupé worden op schermen de muziekzenders getoond. Voor reizigers die de rust zoeken hebben wij stilte coupés. Als extra services wordt er internet en drankautomaten in de treinen aangeboden.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Connexxion Holding N.V.