BAM opnieuw succesvol in Duitse pps-markt

Bunnik – Müller-Altvatter (een Duitse werkmaatschappij van Koninklijke BAM Groep en gespecialiseerd in utiliteitsbouwprojecten) heeft een publiekprivaat-samenwerkingscontract (pps-contract) verworven voor de totstandkoming van een nieuw laboratoriumcomplex voor de universiteitskliniek van Essen. De investeringskosten bedragen circa € 26 miljoen.

Het consortium wordt geleid door Müller-Altvatter, gevestigd te Stuttgart, en Südleasing uit Mannheim. Het contract betreft ontwerp, financiering en bouw van een laboratorium met 8.000 m2 vloeroppervlak, verdeeld over zeven verdiepingen. Het complex – genaamd Robert-Koch-Haus III – zal worden gebruikt door de instituten voor virologie, immunologie en microbiologie. Het contract heeft een looptijd van minimaal vijftien jaar.

Na oplevering van de nieuwbouw in de herfst van 2007 zal het huidige Robert-Koch-Haus op het ziekenhuisterrein worden gesloopt om ruimte te maken voor een nieuwe, grote parkeergarage.

De realisering van het Robert-Koch-Haus III is voor Müller-Altvatter het derde pps-contract. De onderneming is eveneens betrokken bij bouw en meerjarig onderhoud van een school voor geestelijk gehandicapte kinderen in Frechen, alsmede bij bouw, onderhoud en exploitatie van het scholencomplex Ostend in Frankfurt am Main. Müller-Altvatter werkt bij deze pps-projecten nauw samen met BAM PPP Deutschland GmbH, gevestigd te Frankfurt.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Koninklijke BAM Groep nv