Werkzaamheden viaduct knooppunt Muiderberg (A1/A6)

Verbindingsboog Almere-Amersfoort 6 weken afgesloten

Rijkswaterstaat voert van zaterdag 28 juni 2008 tot en met zondag 28 september 2008 werkzaamheden uit aan het viaduct in het knooppunt Muiderberg (A1/A6) tussen Muiden en Naarden. De werkzaamheden, die bestaan uit het aanbrengen van hoogsterkte beton, vinden in twee fases plaats.

Fase 1

In fase 1 is de verbindingsboog voor verkeer vanuit Almere naar Amersfoort afgesloten van zaterdag 28 juni tot en met zaterdag 9 augustus. Er zijn twee omleidingroutes:

* Het verkeer vanuit Lelystad/Almere wordt vanaf knooppunt Almere via de A27 en de A1 omgeleid.

* Het regionale verkeer richting Amersfoort wordt omgeleid via de A1 richting Amsterdam en teruggeleid via afrit 4 (Muiden) naar de A1 richting Amersfoort.

Gele borden ter plaatse geven de omleidingroutes aan. Het verkeer moet rekening houden met extra reistijd.

Tevens is in fase 1 de wisselstrook A1 voor het verkeer vanuit Almere naar Amsterdam afgesloten.

Fase 2

In fase 2, van zaterdag 9 augustus tot en met zondag 28 september zijn de verbindingsboog en de wisselstrook weer open voor het verkeer. Er zijn wel versmalde rijstroken en snelheidsbeperkingen van 70 km per uur ter hoogte van de werkzaamheden.

Het verkeer vanuit Amsterdam richting Almere ondervindt zowel in fase 1 als fase 2 weinig hinder van de werkzaamheden. Wel dient het verkeer ook hier rekening te houden met versmalde rijstroken en snelheidsbeperkingen van 70 km per uur. Het verkeer op de A1 moet ter hoogte van de werkzaamheden aan het viaduct, ’s nachts van 23.00 uur tot 05.00 uur, in beide richtingen rekening houden met versmalde rijstroken en snelheidsbeperkingen van 90 km per uur.

Verbreding viaduct

Rijkswaterstaat heeft in maart 2007 het viaduct in het knooppunt Muiderberg verbreed. Dit vanwege de aanleg van een vluchtstrook, zodat de bereikbaarheid voor de hulpdiensten bij calamiteiten verbetert. Het aanbrengen van het hoogsterkte beton is laatste fase in de verbreding van het viaduct.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een Infrasite Premium abonnement voor € 12,- per maand.

ABONNEREn

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Rijkswaterstaat Directie Noord-Holland