Weekendafsluiting A59 Made – knooppunt Hooipolder

GROOT ONDERHOUD AAN DE WEG 2007
Van vrijdag 21 september 20.00 uur tot maandag 24 september 06.00 uur

’s-Hertogenbosch – In het weekend van 21 tot en met 24 september is de A59 tussen Made en knooppunt Hooipolder in de richting van Waalwijk/’s – Hertogenbosch afgesloten voor alle verkeer. Rijkswaterstaat voert hier onderhoudswerkzaamheden uit aan de Hamersbrug en asfalteringswerkzaamheden tussen Made en knooppunt Hooipolder. Het verkeer wordt omgeleid en moet rekening houden met een langere reistijd.

De werkzaamheden starten op vrijdagavond 21 september om 20.00 uur en duren tot maandagochtend 24 september 06.00 uur. Gedurende deze periode is de A59 tussen Made en knooppunt Hooipolder in de richting Waalwijk/’s-Hertogenbosch volledig afgesloten. De val (het beweegbare deel) van de Hamersbrug wordt vervangen. Met het vervangen van de val wordt ook de doorvaarthoogte vergroot. Van en naar Oosterhout kunnen straks 3-laags containerschepen de Hamersbruggen passeren. Ook wordt er geasfalteerd op de A59.

Vanwege de asfalteringswerkzaamheden zijn diverse op- en afritten in de richting Waalwijk / ’s-Hertogenbosch afgesloten:

  • Oprit Made (nummer 32): gehele weekend afgesloten;
  • Op- en afrit Oosterhout (nummer 33): gehele weekend afgesloten;
  • Op- en afrit Raamsdonksveer (nummer 34): gehele weekend afgesloten.

Omleidingsroutes voor doorgaand verkeer richting Waalwijk/’s-Hertogenbosch
Komende vanuit Roosendaal/Etten-Leur en omgeving:

  • Vanaf knooppunt Princeville de A16 volgen richting Antwerpen tot knooppunt Galder;
  • A58 richting Tilburg/Utrecht tot knooppunt St. Annabosch;
  • A27 richting Utrecht tot knooppunt Hooipolder;

Komende vanuit Rotterdam/Dordrecht en omgeving:

  • A16 volgen richting Rotterdam tot knooppunt Ridderkerk-Zuid;
  • A15 richting Gorinchem tot knooppunt Gorinchem;
  • A27 richting Breda tot knooppunt Hooipolder.

Rijkswaterstaat stelt ook omleidingsroutes in voor het lokale verkeer.

Gele borden langs de weg geven de diverse omleidingsroutes ter plaatse aan.

Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld.

Tweede weekendafsluiting A59 van 28 september tot 1 oktober

Ook op de andere rijbaan, richting Roosendaal/Zierikzee, voert Rijkswaterstaat werkzaamheden uit in september. Van vrijdag 28 september 20.00 uur tot maandag 1 oktober 06.00 uur is de A59 tussen knooppunt Hooipolder en Made in de richting van Roosendaal/Zierikzee afgesloten voor alle verkeer.

Nadere informatie
Om weggebruikers en de omgeving te informeren, plaatst Rijkswaterstaat advertenties in landelijke, regionale en lokale kranten met daarin gedetailleerde informatie over de afsluiting en de omleidingroutes. Tevens worden persberichten naar de media verstuurd.
Daarnaast informeert Rijkswaterstaat weggebruikers via de reguliere kanalen:

  • het gratis telefoonnummer 0800-8002 (Landelijke Informatielijn Rijkswaterstaat)
  • teletekst pagina’s 730, 731 en 732
  • www.vanAnaarBeter.nl

Ook in 2007 werkt Rijkswaterstaat meer aan de weg dan normaal. Dat betekent dat weggebruikers vaker met wegwerkzaamheden op rijkswegen krijgen te maken. Het gaat om zo’n 200 projecten, van groot onderhoud, verbreding en aanleg van wegen, kleine asfaltwerkzaamheden tot het vernieuwen van bruggen en viaducten. Dit is nodig om de veiligheid op de weg en de doorstroming van het verkeer ook in de toekomst te waarborgen. De minister van Verkeer en Waterstaat heeft tot en met 2010 in totaal 600 miljoen euro extra beschikbaar gesteld voor werkzaamheden aan de rijkswegen.
Tijdens de werkzaamheden is Rijkswaterstaat er alles aan gelegen om de hinder en de overlast voor weggebruikers zo beperkt mogelijk te houden en het verkeer zo goed mogelijk te laten doorstromen. Dit gebeurt onder andere door omleidingroutes in te stellen en weggebruikers duidelijk te informeren. Weggebruikers kunnen voor actuele informatie over wegwerkzaamheden en de te verwachten hinder onder meer terecht op de website www.VanAnaarBeter.nl en de landelijke informatielijn 0800-8002.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een Infrasite Premium abonnement voor € 12,- per maand.

ABONNEREn

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Rijkswaterstaat Directie Noord-Brabant