Groot onderhoud A2 Maasbracht – Urmond

In het kader van het Groot Onderhoud, start Rijkswaterstaat 16 juli 2007 met grootschalige wegwerkzaamheden op de A2 (in beide richtingen) tussen Maasbracht en het knoop-punt Kerensheide. De werkzaamheden duren tot eind 2007.

Het onderhoud bestaat uit grootschalige reconstructiewerkzaamheden ten zuiden van de aansluiting Roosteren (in noord-zuid richting) tot voorbij toerit Born. In beide richtingen worden tijdelijk rijbanen verschoven en versmald. Er vinden werkzaamheden plaats in de middenberm op het hele tracé. Er wordt verlichting aangebracht en riolering en geleiderail vervangen. Tussen Born en het knooppunt Kerensheide bestaat het werk hoofdzakelijk uit grootschalig frees en asfaltwerkzaamheden. Tevens is er algeheel onderhoud van enkele bruggen en viaducten.

Door de aard van de werkzaamheden wordt vrij grote verkeershinder verwacht van 15 tot 30 minuten gedurende de spits en op de gehele vrijdag. De werkzaamheden zullen, waar mogelijk, plaatsvinden in de nachtelijke uren. Het doorgaande verkeer in beide rijrichtingen wordt afgewikkeld door middel van rijbaanverleggingen met snelheidsbeperkingen. Omleidingroutes zullen met bewegwijzeringborden worden aangegeven. Met name het vakantieverkeer zal hier hinder van kunnen ondervinden

Weggebruikers worden sinds begin juli over de werkzaamheden geïnformeerd met waarschuwingsborden op negen locaties langs de A2 in Limburg (vanuit diverse richtingen). Zo wil Rijkswaterstaat voorkomen dat weggebruikers verrast worden door de werkzaamheden. Met behulp van de bebording, advertenties en informatie op de site www.vanAnaarBeter.nl wil Rijkswaterstaat de weggebruikers zo goed mogelijk informeren. Waar mogelijk worden alternatieven geadviseerd; zoals de trein in plaats van de auto, een andere route of eerder vertrekken. Zo wil Rijkswaterstaat de overlast zo veel mogelijk beperken

De groot onderhoud werkzaamheden staan los van de geplande aanleg van de spitsstrook tussen de nieuwe afrit van de A73-Zuid (ter hoogte van Maasbracht) en de lusverdubbeling van het knooppunt Kerensheide, die de A2 verbindt met de A76 richting Heerlen-Aachen. Hierover wordt dit najaar door de minister een tracébesluit genomen.

Wegwerkzaamheden Maastricht – Belgische grens

Begin juni 2007 is Rijkswaterstaat ook begonnen met de uitvoering van onderhoud aan de A2 tussen het knooppunt Europlein (Maastricht) tot aan Visé (Belgische grens). Deze werkzaamheden zullen naar verwachting medio november 2007 zijn afgerond.

Weggebruikers kunnen zich informeren via de site www.vanAnaarBeter.nl de NOS-teletekstpagina’s 731 en 732. De meest actuele inlichtingen kan worden ingewonnen via de (gratis) Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002.

Groot Onderhoud aan de Weg 2007

In 2007 werkt Rijkswaterstaat meer aan de weg dan normaal. Dat betekent dat weggebruikers vaker te maken krijgen met wegwerkzaamheden op rijkswegen. Het gaat om zo’n 200 projecten, van groot onderhoud, verbreding en aanleg van wegen, kleine asfaltwerkzaamheden tot het vernieuwen van bruggen en viaducten. Dit is nodig om de veiligheid op de weg en de doorstroming van het verkeer ook in de toekomst te waarborgen. De minister van Verkeer en Waterstaat heeft tot en met 2010 in totaal 600 miljoen euro extra beschikbaar gesteld voor werkzaamheden aan de rijkswegen.

Tijdens de werkzaamheden is Rijkswaterstaat er alles aan gelegen om de hinder en de overlast voor weggebruikers zo beperkt mogelijk te houden en het verkeer zo goed mogelijk te laten doorstromen. Dit gebeurt onder andere door omleidingroutes in te stellen en weggebruikers duidelijk te informeren. Weggebruikers kunnen voor actuele informatie over wegwerkzaamheden en de te verwachten hinder onder meer terecht op de website www.vanAnaarBeter.nl en de (gratis) Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Groot onderhoud weg