Congres Geluid, Trillingen, Luchtkwaliteit Nederland

Apeldoorn – Dit congres is het grootste evenement over geluid, trillingen en luchtkwaliteit in Nederland, met meer dan 50 sprekers en een uitgebreide beurs. Het congres wordt op intiatief van de stichting Innonoise en de NSG georganiseerd in samenwerking met diverse organisaties, waaronder de ministeries van VROM en V&W.

Het congres bestaat uit twee dagen (8 en 9 november 2006) met tientallen lezingen. Tussendoor krijgt u ruimschoots de gelegenheid om met uw vakgenoten ideeën uit te wisselen en de beursruimte te bezoeken. Op de beurs vindt u circa 45 stands, waar de nieuwste producten en diensten worden gepresenteerd. U kunt hier ook de inzendingen voor de "Nationale Geluid en Trillingen Innovatieprijs" en de "Implementatieprijs Luchtkwaliteit" bekijken. Het congres wordt op 8 en 9 november 2006 gehouden in het Nieuwegeins Business Center, Blokhoeve 1, Nieuwegein.

Vakbeurs
Naast het congres vindt een vakbeurs plaats die in het teken staat van innovatie op het gebied van geluid, trillingen en luchtkwaliteit. Op de beursvloer zullen circa 40 bedrijven en instellingen hun producten en nieuwste vindingen voor de analyse en de bestrijding van luchtverontreiniging, ongewenst geluid of trillingen tonen.

Prijzen
Het congres vormt tevens de lokatie waar de twee jaarlijkse prijzen worden uitgereikt:

  • Nationale Geluid en Trillingen Innovatieprijs
    Deze prijs wordt uitgereikt door de Stichting Innonoise.
  • Implementatieprijs Luchtkwaliteit
    Deze prijs wordt uitgereikt door de Nederlandse Stichting Luchtverontreiniging.

Beide prijzen richten zich op vernieuwing en passen goed binnen het karakter van het congres. Binnen het bedrijfsleven en overheidsorganisaties is enorm veel creativiteit aanwezig. Veel innovaties die gericht zijn op reductie van ongewenst geluid en luchtvervuiling krijgen helaas niet altijd de aandacht die ze verdienen. En onbekend maakt onbemind. De kloof tussen uitvinden en toepassen wordt daardoor vaak niet overbrugd. De beide stichtingen stimuleren overheden en bedrijven innovaties aan te melden en mee te dingen naar de beide prijzen. Op de beurs demonstreren de deelnemers hun inzending. Daarnaast wordt een korte beschrijving van hun inzending aan de deelnemers van het congres verstrekt.

Meer informatie: http://www.geluidentrillingen.nl/

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Stichting Innonoise