RWS hervat het werk bij viaduct Wolput

Werkzaamheden A59 ter hoogte van Nieuwkuijk in de gemeente Heusden

‘s-Hertogenbosch – Vanaf maandagnacht 11 september 2006 hervat Rijkswaterstaat de werkzaamheden aan het viaduct Wolput. In verband met het vervangen van dit viaduct en met de aanleg van een nieuwe rotonde onderaan afrit 43 Nieuwkuijk, zal het verkeer hinder van deze werkzaamheden gaan ondervinden. Het doorgaande verkeer op de zuidbaan van de A59 krijgt straks te maken met een “bypass” (een verlegde rijbaan) en een snelheidsbeperking. Het verkeer dat gebruik maakt van aansluiting 43 Nieuwkuijk, zal straks gebruik gaan maken van een nieuwe tijdelijke toe- en afrit ter hoogte van de Venbroekstraat.

De sloop van het viaduct vindt in twee delen plaats Eerst zal het zuidelijke deel van het viaduct worden gesloopt, vervolgens het noordelijke deel. Het doorgaande verkeer kan middels de bypass gewoon gebruik blijven maken van de A59.

Door de werkzaamheden aan het nieuw te creëren viaduct onderaan afrit 43 Nieuwkuijk, zal met name verkeer door de Onsenoortsestraat, Jkh. de la Courtstraat en de Parallelweg-West rekening moeten houden met hinder. Winkels, bedrijven en bewoners van deze straten zullen wel bereikbaar blijven.

Globale planning:
Op 11 september 2006 wordt gestart met het aanbrengen van de tijdelijke verkeersmaatregelen. Begin oktober wordt de bypass en de bijbehorende omleidingsroutes daadwerkelijk in gebruik genomen. Medio 2007 worden de werkzaamheden afgerond.

Overige werkzaamheden:
Sinds begin 2006 onderhoudt Rijkswaterstaat tevens het asfalt op de A59 richting Waalwijk. Er wordt een nieuwe asfaltlaag (ZOAB) aangebracht. Conform planning zal de aannemer de laatste fasen half oktober 2006 afronden, waarna over het hele traject nog enkele afrondende werkzaamheden worden verricht zodat het werk medio december 2006 zal zijn afgerond.

In 2006 en 2007 werkt Rijkswaterstaat meer aan de weg dan normaal. Dat betekent dat weggebruikers vaker met wegwerkzaamheden op rijkswegen krijgen te maken. Het gaat om zo’n 200 projecten, van groot onderhoud, verbreding en aanleg van wegen, kleine asfaltwerkzaamheden tot het vernieuwen van bruggen en viaducten. Dit is nodig om de veiligheid op de weg en de doorstroming van het verkeer ook in de toekomst te waarborgen. De minister van Verkeer en Waterstaat heeft tot en met 2010 in totaal 600 miljoen euro extra beschikbaar gesteld voor werkzaamheden aan de rijkswegen.
Tijdens de werkzaamheden is Rijkswaterstaat er alles aan gelegen om de hinder en de overlast voor weggebruikers zo beperkt mogelijk te houden en het verkeer zo goed mogelijk te laten doorstromen. Dit gebeurt onder andere door omleidingroutes in te stellen en weggebruikers duidelijk te informeren. Weggebruikers kunnen voor actuele informatie over wegwerkzaamheden en de te verwachten hinder onder meer terecht op de website www.vanAnaarBeter.nl en de landelijke informatielijn 0800-8002.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Rijkswaterstaat Directie Noord-Brabant