Pier Eringa nieuwe voorzitter NGinfra

logo NGInfra Next Generation Infrastructures

Pier Eringa is de nieuwe voorzitter van het Bestuur van de Stichting Next Generation Infrastructures (NGinfra). NGinfra is de samenwerkingsorganisatie van zes grote infrabeheerders die kennis delen, ontwikkelen en toepassen om de infrastructuur te bieden die past bij de samenleving nu en in de toekomst. Pier Eringa volgt Ronald Paul (COO Havenbedrijf Rotterdam) op, die sinds 2017 voorzitter was van het NGinfra Bestuur. Met Pier Eringa heeft NGinfra een ervaren voorzitter aan het roer, die de ambitie van NGinfra om zich te ontwikkelen tot dé gezaghebbende gesprekspartner over infrastructuur mede kan realiseren.

‘Met Pier Eringa kan NGinfra een flinke stap zetten om zich te profileren als platform met een

brede langetermijn visie op de infrastructuur als totaalsysteem’, aldus Aernout van der Bend,

algemeen directeur van NGinfra. ‘De transities die onze samenleving doormaakt, hebben effect op alle infrastructuren.’

Pier Eringa: ‘De silogerichte besluitvorming over infrastructuur past niet meer bij de vraagstukken waar we voor staan. Infrastructuur is de basis waarop onze samenleving functioneert. Niet alleen van waarde voor de economie, maar voor ons hele leven. Als voorzitter van NGinfra zal ik me hard maken voor het cruciale belang van alle infrastructuren.’

Pier Eringa is sinds september 2019 werkzaam als CEO van Transdev Nederland, onderdeel van een internationaal mobiliteitsbedrijf. Daarvoor was hij president-directeur van ProRail.

NGinfra – Next Generation Infrastructures – is het kennisplatform van Alliander, Havenbedrijf Rotterdam, ProRail, Rijkswaterstaat, Schiphol en Vitens. Samen maken zij zich vanuit een cross sectorale invalshoek sterk voor infrastructuur die toekomstbestendig is en adequaat inspeelt op drie grote transities: digitalisering, energie en urbanisatie.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een Infrasite Premium abonnement voor € 12,- per maand.

ABONNEREn

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Next Generation Infrastructure (NGInfra)