Gemeente Hoorn en ondernemers tekenen open convenant voor sterke regio

Foto: Barend Hoekstra

Op 10 juli 2019 heeft burgemeester Jan Nieuwenburg voor een periode van drie jaar met een aantal regionale MKB bedrijven een open convenant ondertekend voor het voorbereiden en uitvoeren van projecten in de grond-, weg- en waterbouw.

Burgemeester Jan Nieuwenburg: ‘We vinden het belangrijk dat we samen met regionale bedrijven werken. Door een open convenant aan te gaan, spreken we naar elkaar uit dat we ons inzetten om kennis onderling te delen. Daar worden we als regio sterker van. En daarnaast stimuleren we de regionale werkgelegenheid.’

Behoud van kennis in regio

Voorzitter van brancheorganisatie MKB INFRA, Philip van Nieuwenhuizen: ‘Deze samenwerkingsvorm biedt kansen in de grond-, weg- en waterbouw. Er wordt ingezet op kennisdeling, -ontwikkeling en behoud van kennis tussen de regionale partijen. Het convenant geeft een impuls aan het vernieuwen en verbeteren van bouwprocessen. Daarmee draagt het ook bij aan een duurzame leefomgeving’. De deelnemende ondernemingen zijn: Schadenberg Infra, J. Koper & Zn, Germieco, GP Groot, Klein Wieringen, KWS Infra, Strukton Civiel West, BAM Infra Regionaal Amsterdam en Schot Infra. De ondernemingen KWS Infra en Strukton Civiel West hebben regionale, financieel zelfstandige vestigingen die tekenen voor het convenant.

Open convenant

Gemeente Hoorn is niet de eerste gemeente die een open convenant aangaat met regionale ondernemers. Onder andere gemeenten Alkmaar en Amsterdam hebben het open convenant succesvol vormgegeven. ‘Open’ maakt het proces toetsbaar en zorgt voor transparantie van de samenwerking. Daarnaast kunnen regionale partijen vanuit de markt toetreden tot het convenant. De voorwaarden zijn dat de partijen zich moeten vinden in het gedachtegoed, de afspraken van het convenant onderschrijven en daar naar handelen. Een van de afspraken is bijvoorbeeld dat zij op een open wijze kennis en ervaring uit projecten delen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Gemeente Hoorn