ProRail gastheer internationaal overwegencongres

Foto: Ivo Ketelaar

Op 6 en 7 juni komt de overwegenwereld naar Amersfoort. ProRail is namelijk gastheer van de elfde editie van de International Level Crossing Awareness Day.

De International Level Crossing Awareness Day (ILCAD) wordt ieder jaar georganiseerd door de UIC (Union International des Chemins de Fer). Deze dag staat wereldwijd in het teken van veiligheid op overwegen. Dit jaar is ProRail gastheer en organiseert daarom op 6 juni een groot internationaal overwegencongres in de Rijtuigenloods in Amersfoort. Op 7 juni staat er voor de buitenlandse gasten een rondrit langs verschillende overwegen op het programma.

Beroepschauffeurs

Het thema van ILCAD 2019 is Professional Drivers, met de slogan ’the most important stop of the day’. In Nederland veroorzaakt deze groep ongeveer een derde van de incidenten op overwegen. En ook in het buitenland gaat het vaak mis met vrachtwagens, bussen, tractors en speciale transporten.Voor de dag zijn onder andere infrastructuurmanagers, wegbeheerders, academici en brancheorganisaties uitgenodigd. Ook media zijn welkom. ProRail CEO Pier Eringa verzorgt de opening. Daarna volgt een plenair gedeelte met (inter)nationale sprekers die vanuit verschillende kanten de interactie van weggebruiker en treinverkeer bespreken. Na de lunch zijn er workshops over onder andere campagnes, fysieke maatregelen en de juridische kant. Op het centrale plein is er de hele dag een informatiemarkt. Ook gaat de jaarlijkse UIC overwegencampagne live tijdens het congres.

Overwegenrondrit

Op 7 juni gaan de deelnemers per touringcar langs overwegen in onder andere Ermelo, Maarsbergen en Hilversum staan op het programma. Halverwege de dag wordt geluncht bij de molen in Soest.

Internationaal gezelschap

Voor het congres zijn inmiddels meer dan 180 aanmeldingen onder andere uit Japan, Canada, Oezbekistan, Rusland, de Verenigde Staten en een groot aantal Europese landen. Dat laat zien dat ieder land zijn uitdagingen heeft op overwegengebied. ProRail is dan ook blij iedereen te mogen ontvangen en dat er geleerd kan worden van elkaars ‘best practices’. Meer informatie op www.ilcad.org

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ProRail