Randweg Baarle al voor de zomer open voor verkeer

Foto: Ivo Ketelaar

Eind juli kan de gehele Randweg Baarle al open voor verkeer. Dat is drie maanden eerder dan gepland. Hierdoor wordt de kern van Baarle-Hertog en Baarle-Nassau verlost van het doorgaande verkeer en komt er een einde aan de bestaande problemen met doorstroming van het verkeer en de verkeersveiligheid.

Sinds eind vorig jaar kon het verkeer al over het noordelijke deel van de randweg rijden maar het werk aan het oostelijke deel van de randweg en door de Belgische enclaves was nog in uitvoering. Daar moesten eerst de laatste procedures voor worden afgerond. Gedeputeerde Christophe van der Maat is blij met deze versnelde openstelling: "We waren al begonnen met de aanleg van de randweg over het gehele tracé met uitzondering van het stukje dat procedureel nog niet was afgerond. Daarmee hebben we een gecalculeerd risico genomen en dat heeft uiteindelijk goed uitgepakt. Nadat ook voor dat laatste deel alle plannen onherroepelijk werden, kon de aannemer in volle vaart verder met de werkzaamheden. Met als resultaat dat de weg nu al in juli opengesteld kan worden. Eindelijk….de eerste plannen voor een randweg dateren tenslotte al van zo’n veertig jaar gelden. Bijna dagelijks rijden vrachtwagens zich vast bij de beruchte S-bocht in het centrum waardoor een verkeersinfarct ontstaat. Dat is vanaf komende zomer echt verleden tijd."

Weersomstandigheden

Aannemer Boskalis wil het laatste asfalt op de randweg begin juli aanbrengen zodat de weg eind juli opengesteld kan worden voor verkeer. "Uiteraard houden we een kleine slag om de arm want ook het weer moet voor deze werkzaamheden meewerken," aldus Van der Maat. De totale randweg is 5,5 kilometer lang en loopt vanaf de Bredaseweg naar de Turnhoutseweg. Ter plaatse van de Oordeelsestraat wordt de randweg verdiept en bij het Bels Lijntje is een natuur- en landbouwviaduct aangelegd waar ook fietsers gebruik van kunnen maken. Bij de Bredaseweg, Alphenseweg, Nijhoven en de Turnhoutseweg is de randweg voorzien van rotondes.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Provincie Noord-Brabant