Duurzame ideeën gevraagd voor N59

Foto: Ivo Ketelaar

Een duurzame autoweg N59 is een van de doelen waar verschillende overheden samen aan werken. Om dit te bereiken zijn zij op zoek naar ideeën voor duurzame innovaties en maatregelen voor de weg zelf, de directe omgeving ervan of voor het gebruik van de N59.

Toekomstige maatregelen N59

We gaan al een aantal maatregelen nemen op het gebied van duurzaamheid bij de N59. Zo komt er een dimbare led-verlichting die de N59 dynamisch en slim verlicht. Deze maakt het mogelijk de weg alleen daar te verlichten waar verkeer is of waar onderhoudswerkzaamheden zijn. Ook komen er Slimme Bandenpompen om veiliger en duurzaam gebruik te kunnen maken van de weg, maar er is veel meer mogelijk. Niet alleen aan en rondom de weg zelf, maar ook aan de voertuigen en (het gedrag van) gebruikers van de weg.

Mogelijkheden duurzamere N59

Mogelijkheden voor een duurzamere N59 zijn bijvoorbeeld:

  • Circulaire materialen voor bewegwijzering;
  • Carpooling voor werknemers
  • Verduurzamen van het wagenpark van bedrijven met voldoende laadinfrastructuur langs de N59;
  • Het aantrekkelijker maken van alternatieven zoals de (elektrische)fiets en het OV.

Heeft u een idee? Laat het weten via de website N59 van de toekomst. Onder de inzendingen worden drie VVV-bonnen ter waarde van € 35 verloot.

Samen werken aan verbetering autoweg N59

De provincies Zuid-Holland en Zeeland, Rijkswaterstaat en de gemeenten Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duiveland werken samen aan de verbetering van de veiligheid, doorstroming en duurzaamheid van de N59. Het gaat niet alleen om aanpassingen aan de weg zelf, maar ook om duurzaamheidsmaatregelen en inzet van Smart Mobility.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Directoraat-Generaal Rijkswaterstaat