Informatiebijeenkomsten start uitbreiding A1 Apeldoorn – Azelo fase 1

Foto: Ivo Ketelaar

Rijkswaterstaat organiseert samen met bouwbedrijf Heijmans twee informatieavonden voor weggebruikers en omwonenden over de start van de verbreding van snelweg A1 Apeldoorn – Azelo fase 1.

De bijeenkomsten vinden plaats op dinsdag 22 januari 2019 van 19.00 tot 21.00 uur in het gemeentehuis van Rijssen-Holten en op donderdag 24 januari 2019 van 19.00 tot 21.00 uur in het gemeentehuis van Voorst in Twello.

Voorbereidende werkzaamheden A1 Apeldoorn – Azelo

De voorbereidende werkzaamheden voor de verbreding van de snelweg A1 Apeldoorn-Azelo vinden plaats in februari – april 2019. Dit zijn bijvoorbeeld kapwerkzaamheden en het verleggen en aanleggen van kabels en leidingen langs het hele tracé. Ook start vanaf februari 2019 het grondwerk voor de nieuwe portalen voor signalering boven de weg tussen Deventer-Oost en Rijssen.

Informatiebijeenkomsten in Rijssen-Holten en Twello

Belangstellenden zijn van harte welkom om het ontwerp en de uitvoeringsplanning te bekijken en vragen te stellen. Dat kan op dinsdag 22 januari 2019 tussen 19.00 en 21.00 uur in het gemeentehuis van Rijssen-Holten (Het Schild 1, Rijssen. Navigeeradres: De Hagen 15A. In deze parkeergarage is parkeren gratis). Op donderdag 24 januari 2019 is men welkom tussen 19.00 en 21.00 uur in het gemeentehuis van Voorst (H.W. Iordensweg 17, Twello). Op beide bijeenkomsten is dezelfde informatie beschikbaar en kan men vrij binnenlopen. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Vergroten capaciteit A1 Apeldoorn-Azelo

Toenemend verkeer zorgt voor veel vertraging op de snelweg A1 tussen Apeldoorn en Azelo. Dit traject is een belangrijke verbinding tussen economische gebieden binnen en buiten Nederland. Goede doorstroming op deze route is belangrijk voor de bereikbaarheid en economische ontwikkeling van de regio. Daarom werken Rijk en regio samen aan het vergroten van de capaciteit van de A1 Oost. Van 2018 – 2028 verbreedt Rijkswaterstaat de A1 tussen Apeldoorn en Azelo.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Directoraat-Generaal Rijkswaterstaat