Norm over verkeers- en bewegwijzeringsborden ter commentaar gepubliceerd

Foto: Ivo Ketelaar

NEN 3381 ‘Wegmeubilair – Eisen voor verkeersborden en bewegwijzeringsborden’ is opnieuw ter commentaar gepubliceerd. Tot 1 maart 2019 is het mogelijk om commentaar in te dienen.

Het op het eerste ontwerp ontvangen commentaar is besproken door de relevante normcommissie. Dit heeft geleidt tot een aanpassing van de normtekst, welke nu voor commentaar is voorgelegd.

De wijzigingen hebben onder andere betrekking op:

  • het aansluiten van de normtekst voor bewegwijzeringsborden op de richtlijnen van de nationale bewegwijzeringsdienst (NBD);
  • de rand en kleur van de drager, onder andere om innovatie met nieuwe materialen mogelijk te maken;
  • de digitale database, voor het bijhouden van de gegevens van verkeersborden.

Commentaar indienen

Belanghebbenden kunnen tot 1 maart 2019 via www.normontwerpen.nen.nl commentaar indienen op het tweede ontwerp van NEN 3381. Het is voor iedereen mogelijk ontwerpnormen in te zien en elektronisch commentaar in te dienen.

Meer informatie

Voor informatie: neem contact op met NEN Klantenservice, telefoon 015 2 690 391 of e-mail mb@nen.nl.

Voor informatie over deze norm(en) of over het normalisatieproces: Annemarie Mewe, telefoon 015 2 690 161 of e-mail mb@nen.nl.

Meepraten over de inhoud van normen

Wilt u als belanghebbende partij meepraten over de ontwikkeling van normen op dit gebied? De normcommissie ‘Verkeerstekens’ houdt zich bezig met nationale en internationale normen en richtlijnen voor verkeerstekens, zoals verkeers- en bewegwijzeringsborden. Stuur voor deelname aan of meer informatie over deze commissie een mail naar mb@nen.nl.

Lees het bericht op nen.nl.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Nederlands Normalisatie-instituut