Hoog bezoek tijdens InfraTech 2019

Bron: InfraTech

InfraTech 2019, de toonaangevende vakbeurs voor de Nederlandse infrasector, presenteert een aantal belangrijke sprekers die tijdens de beurs hun visie zullen geven op de Nederlandse infrasector en mobiliteit van de toekomst. Met het almaar drukker wordende wegen-, spoor en waternet staat mobiliteit vol in de schijnwerpers.

Op dinsdag 15 januari zal Michèle Blom, Directeur-Generaal van Rijkswaterstaat spreken tijdens de officiële opening van alweer de 13e editie van InfraTech. Rijkswaterstaat is samen met de Gemeente Rotterdam gastheer van deze vakbeurs. Ook spreekt voormalig staatssecretaris van Financiën en huidig CFO van KPN, Jan Kees de Jager, over het groeiend belang van telecommunicatie in smart mobility en duurzaamheid tijdens de opening van InfraTech. Wat is er allemaal voor nodig om (autonome) voertuigen met elkaar maar bijvoorbeeld ook met verkeerslichten en -borden te laten communiceren?

InfraTech biedt podium aan jong talent op dinsdag

InfraTech biedt op de eerst dag ook een podium aan twee opvallende namen: Stefan Buijsman (23) en Katja Roose (37). Eerstgenoemde ging al op zijn 9e naar het VWO, had op zijn 18e een mastertitel in de filosofie en promoveerde anderhalf jaar later in Stockholm op de filosofie van wiskunde. Als jongste doctor van Zweden probeert hij het wiskunde-onderwijs naar een hoger plan te tillen. "Wiskunde is immers overal. Zonder wiskunde geen spoorboekje of filevoorspellingen.’

Katja Roose is kite-surfkampioene en met meer dan 73 kilometer per uur houdster van het snelheidsrecord op water, aangedreven door wind. Ze is ambassadeur van Dutch Wavemakers, een organisatie die wereldwijde wateruitdagingen onder de aandacht van jongeren wil brengen om zo het vermaarde Nederlandse watermanagement te promoten. Roose is afgestuurdeerd in innovatiewetenschappen en werkt bij Radac, een bedrijf dat door middel van radartechnologie golf- en getijdenbewegingen monitort.

Uitreiking InfraTech Innovatieprijs uitreiking op woensdag

Op woensdag 16 januari reikt minister van Infrastructuur en Waterstaat, Cora van Nieuwenhuizen, de InfraTech Innovatieprijs uit die dit jaar een recordaantal inzendingen heeft. Van de ruim 67 inzendingen worden er drie winnaars gekozen uit de drie categorieën. Haar Duitse collega Hendrik Wüst, minister van Verkeer in Noordrijn-Westfalen, bezoekt InfraTech om in gesprek te gaan met Nederland en te ervaren hoe Nederland omgaat met mobiliteitsvraagstukken. Hij verklaarde eerder dit jaar onder de indruk te zijn van het Nederlandse wegennet. Beide ministers hebben een gezamenlijk programma na de uitreiking van de InfraTech Innovatieprijs.

Op donderdag een bezoek van Mona Keijzer

Op donderdag 17 januari bezoekt Mona Keijzer, staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, de vakbeurs in Rotterdam Ahoy. Zij reikt in de middag de MKB INFRA AanbestedingsAward 2019 uit, de award voor meest MKB vriendelijke opdrachtgever. Opdrachtnemers van de branchevereniging kunnen opdrachtgevers nomineren voor deze award, die als doel heeft opdrachtgevers uit overheden en semi-overheden te stimuleren mkb-bedrijven betere kansen op opdrachten in de grond-, weg- en waterbouw te geven.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: InfraTech