Roermond Bereikbaar zet in op duurzame mobiliteit

Foto: Ivo Ketelaar

Onder de vlag Roermond Bereikbaar werken Provincie Limburg, Gemeente Roermond en Rijkswaterstaat samen aan duurzame mobiliteit in Midden-Limburg. Een pakket aan maatregelen moet de bereikbaarheid tijdens en vooral ook na de werkzaamheden aan de N280 Roermond verbeteren. Maandag 3 december is deze samenwerking officieel bekrachtigd. Volgens Eric Geurts, gedeputeerde voor mobiliteit, onderstreept de Provincie Limburg hiermee het belang van goede bereikbaarheid en leefbaarheid in Midden Limburg, nu en in de toekomst.

Roermond groeit en bloeit. Dat zorgt voor toenemende verkeersdrukte op de wegen, onder andere op topdagen, wanneer veel recreatieve bezoekers de weg naar Roermond vinden. Tegelijkertijd starten begin komend jaar de werkzaamheden aan de N280 Roermond. Later volgen er (tunnel-) werkzaamheden aan de A73. Dit veroorzaakt hinder op de weg. Om hinder voor bewoners, forenzen, ondernemers en bezoekers zoveel mogelijk te beperken, werkt Roermond Bereikbaar sinds 2017 samen met regionale partners een pakket aan maatregelen uit. Eerder dit jaar sloten grote werkgevers zoals het Waterschap, Laurentiusziekenhuis en de gemeente Roermond zich al aan bij Roermond Bereikbaar. Deze publiek-private-samenwerking richt zich dan ook op het stimuleren van alternatieven voor de auto ten gunste van meer gebruik van fiets, e-bike en openbaar vervoer, op hinderbeperking en op communicatie richting weggebruikers. Ook de logistieke kant wordt nadrukkelijk meegenomen. ‘Een integrale aanpak is nodig om reizigers te stimuleren om op gezond en duurzaam van en naar Roermond te reizen. Zo werken we samen aan een leefbare en gezonde stad die aantrekkelijk is en blijft voor bewoners en bezoekers’, aldus Rens Evers, wethouder mobiliteit van gemeente Roermond.

Kerstactie

Binnenkort kan het publiek nader kennismaken met Roermond Bereikbaar. Tijdens de topdagen rondom kerst worden de eerste aanbiedingen gepresenteerd die bijdragen aan een betere bereikbaarheid. Alle informatie hierover is binnenkort beschikbaar op www.roermondbereikbaar.nl.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Provincie Limburg