BAM start bouw haventerminal in Kitimat, British Columbia, Canada

Foto: Ivo Ketelaar

BAM International, de werkmaatschappij van Koninklijke BAM Groep actief buiten Europa, is – samen met JJM Construction uit Canada en Manson Construction uit de Verenigde Staten – gestart met de aanleg van een haventerminal (Rio Tinto Works Terminal A) in Kitimat in de Canadese provincie British Columbia (circa 600 kilometer ten noordwesten van Vancouver). Opdrachtgever is LNG Canada. BAM verwacht het project in het najaar van 2020 op te leveren. De projectsom bedraagt € 95 miljoen, waarvan vijftig procent voor BAM. BAM heeft in oktober 2017 de voorwaardelijke gunning van deze opdracht gemeld.

Project LNG Canada

LNG Canada neemt het vergroten van de huidige terminal A op zich ter vervanging van de huidige Terminal B, die mijnbouwonderneming Rio Tinto gebruikt voor de export van erts. De verplaatsing daarvan is noodzakelijk om de aanleg mogelijk te maken van een LNG-exportterminal.

Het haventerrein meet 320 bij 60 meter en omvat onder meer een kade voor duwbakken. In totaal worden meer dan 400 stalen palen geplaatst met daarop een betonnen dek van circa 20.000 m3.

LNG Canada is een samenwerkingsverband van vier wereldwijd opererende energiebedrijven met ruime ervaring in vloeibaar aardgas (LNG): Shell, PetroChina, KOGAS en Mitsubishi Corporation.

Deze joint venture is verantwoordelijk voor het ontwerp, de bouw en exploitatie van de LNG-exportterminal in Kitimat, British Columbia. De bouw van de eerste fase van dit project zal ongeveer vijf jaar in beslag nemen. Sinds 2011 heeft LNG Canada nauw samengewerkt met de lokale gemeenschap, met de First Nations (de inheemse volkeren in Canada) en met de gemeentelijke en regionale overheden om te begrijpen hoe dit project kan bijdragen aan het realiseren van de sociale, economische en milieu-ambities van Kitimat, de regio en de provincie British Columbia. https://www.lngcanada.ca

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: BAM - Koninklijke BAM Groep nv