Fryslân wil betere wandelvoorzieningen

Foto: Ivo Ketelaar

Lopen en wandelen moet in Fryslân nog aantrekkelijker worden. Voetgangers moeten overal kunnen komen en er moeten goede voorzieningen zijn. Om dat voor elkaar te krijgen, hebben gedeputeerde Michiel Schrier en de wethouders van de Friese vasteland-gemeenten vandaag het Charter for Walking ondertekend. Dat gebeurde in het Verkeers Educatie Centrum in Drachten. Met dit manifest willen zij zich hard maken voor de belangen van voetgangers en wandelaars.

‘Als provincie vinden wij wandelen belangrijk. Het is goed voor de gezondheid en goed voor het milieu’, stelt gedeputeerde Michiel Schrier. ‘Met dit manifest stimuleren wij het wandelen in de provincie en dragen we ook nog eens bij aan de verkeersveiligheid.’

Het internationale handvest Charter for Walking van de organisatie Walk21, is een pleidooi om lopen en wandelen wereldwijd te stimuleren en te faciliteren. Het onderstreept het belang van lopen in diverse opzichten. De organisaties MensenStraat en Wandelnet roepen iedereen op om te ondertekenen. Grote gemeenten zoals Eindhoven, Tilburg en Zoetermeer gingen ons al eerder voor.

Charter for Walking wil er ook voor zorgen dat er zoveel mogelijk mensen te voet overal kunnen komen. Openbare gebouwen en het openbaar vervoer moeten goed met elkaar verbonden zijn. Het is belangrijk dat er een veilig en aantrekkelijk netwerk van looproutes komt dat toegankelijk is voor iedereen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Provincie Friesland (Provincie Fryslân)