Knooppunt Sloeweg: Hoogste punt bereikt

Foto: Ivo Ketelaar

Het hoogste punt van de bouw van het knooppunt Sloeweg is bereikt: acht meter. Een immens grote Nederlandse vlag werd op vrijdag 31 augustus de lucht in gehesen met hulp van een kraanwagen. Gedeputeerde Harry van der Maas gaf hiervoor het startschot samen met wethouder Arno Witkam van de gemeente Borsele. In de omgeving van Nieuwdorp en ‘s-Heerenhoek is de vlag van kilometers afstand te zien.

Harry van der Maas, gedeputeerde Provincie Zeeland: ‘We zijn weer een stap dichterbij in het rijden over een goede en veilige weg. Met het hijsen van deze grote vlag markeren we het hoogste punt in de bouw. Maar ook een keerpunt. Vanaf maandag 3 september zijn er geen verkeerslichten meer, maar een rotonde als tussentijdse oplossing. Het verkeer zal de eerste dagen even moeten wennen. Het is een tijdelijke situatie die een jaar duurt. Medio 2019 kan het verkeer over het nieuwe knooppunt gaan rijden.’

Tijdelijke rotonde

Vanaf maandag 3 september 2018 rijdt het verkeer over het hoogste punt van het knooppunt Sloeweg en moet gebruik maken van de tijdelijke rotonde op de Sloeweg. De rotonde is een tussenstap in de bouw naar het knooppunt Sloeweg met de drie viaducten.

Eén van de drie nog te bouwen viaducten ligt op de huidige Sloeweg. Om de viaducten en de westelijke verbindingsboog te kunnen bouwen is er werkruimte nodig. Door al het verkeer een jaar lang vanuit Goes, Terneuzen en Middelburg over deze rotonde zijn weg te laten vervolgen, wordt deze werkruimte gecreëerd.

Lees meer over de tijdelijke rotonde

Sloeweg weekend dicht

Van vrijdag 31 augustus, 20.00 uur tot maandag 3 september, 05.00 uur is het kruispunt Sloeweg dicht vanwege de aanleg van de tijdelijke rotonde.

Bijna 500 vierkante meter stof

De vlag is 18 bij 27 meter en dus bijna 500 vierkante meter groot. De vlag is een dag uitgeleend door de Ondernemingsvereniging van Vrouwenpolder. Een kraan van 44 meter hoog was nodig om de vlag te laten wapperen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een Infrasite Premium abonnement voor € 12,- per maand.

ABONNEREn

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Provincie Zeeland